Thuisinspectie: opgeven kan vanaf nu

zaterdag 30 mei

Thuisinspectie: opgeven kan vanaf nu

De inschrijving voor thuisinspectie is geopend. Schrijf in op nrps.nl via deze link: https://nrps.nl/evenementen/nrps-keuringen/thuisinspectie

De regionale keuringen en de Nationale keuring gaan dit jaar niet door. Uiteraard is het wel mogelijk om 3-jarige en oudere merries in het stamboek te laten opnemen. Ook veulens en oudere dieren komen voor inspectie in aanmerking: de veulens die kunnen bijdragen aan een predicaat(verhoging) van de merrie, of aan het afstammelingenonderzoek van een jonge hengst. Ook welkom zijn de 4-jarige en oudere dieren die al in het stamboek zijn opgenomen en nu in aanmerking komen voor een predicaat(verhoging).

Aan de hand van de aanmeldingen wordt een schema opgesteld met de data, tijden en locaties. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw dieren aanmeldt. De inspecties vinden plaats in juli en augustus. Op 19 september, de datum van de Late Veulenkeuring, kunt u dieren voor inspectie aanbieden waarvoor nog niet eerder een mogelijkheid is geweest.

De indeling is onder meer afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Bij aanmelding kunt u aangeven welke dagen van de week voor u het best uitkomen om een thuisinspectie te plannen. Mocht u een bepaalde periode niet kunnen i.v.m. vakantie, kunt u dat ook doorgeven. Op deze wijze hopen wij in overleg met u, onze juryleden deze zomerperiode zo efficiënt mogelijk in te kunnen plannen.

De juryleden zullen het hele land door reizen en zo mogelijk bij de fokkers thuis de dieren komen bekijken, maar het zal wellicht moeilijk worden om echt iedere fokker persoonlijk te bezoeken. Heeft u een ruime locatie en zijn enkele andere fokkers uit de omgeving welkom om hun dieren bij u te laten inspecteren? Geef dit dan door aan het stamboekkantoor, om samen tot een goede afspraak te komen.  


Terug