Geronimo Taonga loopt het best van allemaal

zaterdag 8 juni

Geronimo Taonga loopt het best van allemaal

HEEREWAARDEN – Tijdens de eerste DPC-selectie in Heerewaarden op zaterdag 8 juni was de NRPS-goedgekeurde hengst Geronimo Taonga met Bridget Lock (foto) de grote winnaar van de 5-jarigen. Juryleden Bart Bax en Hans Peter Minderhoud beloonden de combinatie met 85,5 pnt..

“Geronimo kon wel echt het best lopen van allemaal,” zegt Hans Peter direct. Bart Bax is het daar roerend mee eens: “Hij heeft heel veel ruimte en afdruk.” Dit was terug te zien in de cijfers, want hij kreeg een 9 voor de draf en verder 8.5 voor zijn stap, galop, gedragenheid en souplesse (als ook algemene indruk en exterieur).

De derde prijs bij de 5-jarigen ging naar de NRPS-ruin Durello (v. Diamond Touch), die met Bo Leijten vorig jaar de finale bij de vierjarigen won; nu kreeg de combinatie 79 punten in deze eerste selectie. “De andere twee hadden in het gangwerk wat meer kwaliteit,” zegt Hans Peter Minderhoud, “maar deze pony liep echt zó ontzettend mooi in de aanleuning. Hij stond ook heel fijn aan de hulpen.”

Bij de 4-jarigen eindigde de NRPS’er Didgeridoo NE WE als tweede, een nakomeling van Kastanienhof Donnertrommler. Onder het zadel van Sophie van Norel verzamelde hij 80.5 punten. Alles werd met een acht beloond, behalve de harmonie: daar ontving de combinatie een 8.5. “Deze pony had heel veel kracht en balans,” vertelt Hans Peter Minderhoud. “Proeftechnisch was hij ook de sterkste in deze groep.”

Winnaar bij de 4-jarigen was de Welsh A New Story (v. Jonkers’ Jayden) gereden door Bo Leyten, die met 87 pnt ook de hoogste dagscore op hun naam schreven.

De beste NRPS’er bij de 6-jarigen was Wapiti SK (v. Der Feine Lord AT). Onder het zadel van Sterre Kraaijeveld werd zij derde. Daarmee was Wapiti de hoogstgeplaatste merrie van de dag; de combinatie ontving 76.5 punten. “Dit was ook weer zo’n combinatie die proeftechnisch heel goed was en mooi werd voorgesteld. Het ritme was soms iets hoog, wat dan ten koste ging van de gedragenheid.” De combinatie ontving een 8.5 voor harmonie.

Winnaar bij de 6-jarigen was de Welsh Coco (v. Coelenhage’s Happy Hour) met Ize Herwers (78,5 pnt).


Tagged horses: GERONIMO TAONGA


Terug