Don Davino Horsepoint bovenaan in Exloo

woensdag 8 juni

Don Davino Horsepoint bovenaan in Exloo

EXLOO – De goedgekeurde NRPS-ponyhengst Don Davino Horsepoint en amazone Bridget Lock hebben op CDI Exloo laten zien dat ze enorme progressie maken. Ze wonnen achter elkaar de tweede, eerste en tweede prijs in een internationaal veld van bijna 30 deelnemers.

Op vrijdag werden ze met 73.238% nipt tweede in de landenproef, met slechts 0,095 verschil achter de grote concurrent Esmee Boers met Beauty W. Het jurylid bij H plaatste Don Davino als vierde en zij keek er duidelijk anders tegenaan dan dan de andere twee, want die hadden de combinatie overtuigend op de eerste plaats staan.

Op zaterdag sloten Bridget en Don Davino (Don Carino du Bois x FS Don’t Worry) de individuele proef winnend af met 73.342%.

En een dag later in de kür eindigden ze met 73.583% weer tweede achter Beauty W. Ook daar was een jurylid met andere opvattingen, want bij die stond ze op de zevende plaats.

Andere NRPS-combinaties die hun best deden in Exloo, waren Morgan Walraven met Devill’s Kiss Naoni (Don Cremello du Bois x Nadir’s Gigolo), en Dominique van Dalsen met Zky (Zodiak Boy for Future x Orchard Boginov). Beste resultaat van Devill’s Kiss Naoni was de vierde plaats (70.811%) in de individuele proef. Zky werd daarin zevende, net als op zondag in de kür (71.600%).

Bij de paarden reed een NRPS’er naar mooie scores in de Grand Prix en de Spécial, dat was Hexagon’s Ich Weiss (Rubiquil x Negro) onder het zadel van Thamar Zweistra. In de Spécial werden ze tweede met 73.532%!

Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de verrichtingen in de Grand Prix. Daarin werd Emmelie Scholtens met Indian Rock tweede, Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 derde en Thamar Zweistra met Hexagon's Ich Weiss vijfde (72.956%). “Dinja reed heel sterk en had Hermès mooi op lengte. Emmelie liet met Indian Rock extreem mooie dingen zien maar je ziet dat het nog heel pril is. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig. Marieke en Titanium zie je elke wedstrijd verbeteren en Marieke begint met meer zelfvertrouwen te rijden. Er zit zeker nog rek en er kan nog wel een paar procent bij. Dat is lekker. Dat geldt ook voor Thamar met Ich Weiss. Zij pakken er steeds iets bij en elke wedstrijd wordt het beter afgewerkt en mooier. Het is goed om te zien dat de kwaliteit omhoog gaat en we potentie hebben.”


Tagged horses: DEVILL'S KISS NAONI DON DAVINO HORSEPOINT HEXAGON'S ICH WEISS ZKY


Terug