Happy Olaf ook bij KWPN goedgekeurd

donderdag 27 april

Happy Olaf ook bij KWPN goedgekeurd

ERMELO – In januari is Happy Olaf geslaagd voor het NRPS-verrichtingsexamen en ingeschreven als goedgekeurde NRPS-hengst. Nu heeft hij de test ook bij het KWPN doorlopen en is daar met mooie cijfers geaccepteerd in de fokrichting Gelders, onder de naam Olaf Official.

De fokrichting Gelders paard bij het KWPN is een voortzetting van wat eerder het ‘Basispaard’ werd genoemd. Een paard dat nog niet specifiek is gericht op één discipline van de sport, maar een beetje van alle markten thuis is en over een gemoedelijk karakter beschikt, waardoor ook niet-professionele ruiters er fijn mee kunnen werken. Beide aspecten lijken aanwezig in Happy Olaf. De NRPS-verrichtingsjury omschreef het in januari als volgt: “Happy Olaf is een eerlijke betrouwbare en ongecompliceerde hengst. Happy Olaf heeft zeer veel bereidheid om te werken en laat zich ook goed bewerken. Happy Olaf kan met zijn instelling zeker toevoegen aan de fokkerij, evenals met zijn beentechniek en zijn interessante bloedspreiding.” En bij het KWPN omschrijven ze hem als “een eerlijke, betrouwbare, werklustige hengst met een goede tot zeer goede instelling en een goede looplust.”

Verder is in de KWPN-test gebleken dat de 4-jarige Happy Olaf met gemak een eenvoudig parcoursje springt en dat doet met een nette techniek en goede voorzichtigheid. Voor het rijden in het terrein kreeg hij daarnaast 8,5 (dit onderdeel wordt bij het NRPS niet meer gevraagd).


Tagged horses: HAPPY OLAF


Terug