NRPS-ers domineren NAF wedstrijd

zaterdag 11 februari

NRPS-ers domineren NAF wedstrijd

BERLICUM – Tijdens de jaarlijkse NAF-dressuurcompetitie voor  4-  en 5-jarige D- en E-pony’s hebben de NRPS-pony’s, en met name de goedgekeurde hengsten, weer een vet stempel gedrukt op de uitslagen.

Bij de 4-jarigen was de NRPS-goedgekeurde hengst Geronimo Taonga (foto) de winnaar met 80% / 90%, en eindigde de goedgekeurde hengst Cooper van het Gildeland (78% / 76,5%) als derde. Deze plaatsing behaalden ze zowel in de voorronde als de finale. De twee hengsten kregen gezelschap van de NRPS-merrie Madame Magic, die 79% / 82% scoorde en zich in beide omlopen tussen hun in nestelde.

Bij de 5-jarigen won de ruin Giorgio Armani TT (81%) met direct daarachter de goedgekeurde NRPS-hengst Der Charmeur KH (79%) zowel in de voorronde als de finale. Zij waren ook de enige twee die voor de finale waren uitgenodigd. Op de vierde plek in de voorronde stond de NRPS-merrie Bukomansimbi voorl. keur (77%).

4-jarigen

Winnaar Geronimo Taonga (v. Golden West, fokker Willeke Bos, Stal 104 in Wijdewormer) komt uit de Duitse EK ponymerrie Daylight (FS Don’t Worry x Rosedale Tibeius x Dijon) en werd voorgesteld door Joanne Neidhöfer. Daydream is ook de moeder van de hengst Nespresso, met wie Bridget Lock momenteel de sterren van de hemel rijdt (o.a. winnaar met 73,238% in de landenproef van Le Mans).

Madame Magic werd door de fokker fam. Breure uit Zwanenburg als veulen ingeschreven met de naam Madame Marit. Zij stamt van FS Mr. Right uit de merrie La Rosa, van wie de afstamming niet is geregistreerd. Amazone Ellen van Pinxteren.

De 1.37 m hoge Cooper van het Gildeland deed niet onder voor zijn grotere collega’s. Hij stamt van Coer Noble uit de NRPS-merrie Marvelous ZH (Kinetic Wizard x First Stayerhof’s Ramzi H x El Beauty, stam van Marli. Fokker en eigenaar is Hanno van Kalkeren uit  Ochten en hij werd gereden door Pauline Augustinus.

5-jarigen

Winnaar Giorgio Armani (Goldstar du Bois x Dunloughan Scot x Shannon Prince, fokker P. van Helden uit Hellouw) werd voorgesteld door Faye Lynn Zwaneveld.

Reservekampioen Der Charmeur KH heeft afgelopen jaar ook al heel wat moois laten zien onder andere in het Dutch Pony Championship, en is er ditmaal onder het zadel van Stella Johnson gewoon weer bij! Der Charmeur stamt van Dreiklang AT uit de stermerrie Cateshill Stardust v. Orchid’s Tygo x Beechwood Comet x Silverlea Justice of Ashley, fokker Stoeterij Koningshoek in Rockanje.

Bukomansimbi (v. Cassanova du Bois) komt uit de ster, prestatie sport merrie Mandy (Sander x Oosterbroek Sergio x Chungel Fury). Ze werd gefokt door mw. M. de Wit uit St. Michielsgestel en voorgesteld door Tess van den Hurk.


Tagged horses: BUKOMANSIMBI COOPER VAN HET GILDELAND DER CHARMEUR KH GERONIMO TAONGA GIORGIO ARMANI MADAME MARIT


Terug