Mercurius ACM verrichtingstopper rijpaarden

zaterdag 7 januari

Mercurius ACM verrichtingstopper rijpaarden

LUNTEREN – Elf dressuur- en twee springhengsten hebben het verrichtingsexamen van het NRPS met goed resultaat afgesloten. Bij de dressuur ging de hoogste beoordeling, 90,67 punten, naar de 6-jarige Mercurius ACM (Dream Boy x Gribaldi) (foto). Van de springpaarden waren de beste punten (82) voor de 4-jarige Jewel Q (Jacquet-Go x Last Man Standing).

De verrichtingscommissie gaf Mercurius ACM (Dream Boy x Gribaldi) een 10 voor gehoorzaamheid en evenwichtigheid, en 9,5 voor de onderdelen rijdbaarheid en prestatiebereidheid. De hengst heeft zich dan ook van begin af zeldzaam fijn laten rijden en zonder één stap verkeerd altijd het beste gegeven. Daarnaast werden onder andere de draf en de aanleg als dressuurpaard beloond met een 9. Voor de stap en de galop een 8,5. Mercurius werd gefokt door Annemiek van der Horst en Casper Meegdes uit Hoogerheide, amazone Amber Hage.

De op een na hoogste score ging ook naar een oudere hengst, de 7-jarige First Lewis (Ferguson x Wynton), gefokt door Lambert van Grunsven uit Lithoijen en eigendom van De IJzeren Man. Ruiter Niels Bax verzamelde met 86,67 punten met de hengst, met onder andere 9,5 voor de prestatiebereidheid en de gehoorzaamheid/werkwilligheid.

Vlak daar onder met 85,33 zat T-Nequeen (Trafalgar x Apache), gefokt door Jurgen van der Meijden uit Zuilichem en gereden door Cecile Vincente Borgman. Hij kreeg een lijst met 8,5-en en 9’s, met o.a. een 8,5 voor de stap en 9 voor de draf en het schakelvermogen.

Ook was er een puntentotaal van 85,33 voor Topgun (Glock’s Toto Jr.  x Vivaldi), fokker J. van de Weerden uit Meijel en eigenaar Ad Valk. Op het cijfer voor de stap na bestaat ook zijn lijst uit louter 9’s en 8,5-en. Amazone is Emmelie Scholtens.

Met een mooi rapport slaagden verder de volgende hengsten:

Dream Up (Dream Boy x Uphill), fokker A. Hofenk uit Toldijk; eigenaar Quality Stables, Oud-Gastel en amazone Tatum van Nugteren 83,33 pnt.

Fabrizio (Ferdinand x Governor), fokker Stal Poppelaars Heusden, eigenaar Stal van Silfhout Lunteren en ruiter Diederik van Silfhout, 83,33 pnt.

King Johnson (Blue Hors Kingston x Johnson), fokker S.P. de Lange, Schagerbrug; eigenaar Quality Stables, Oud-Gastel en amazone Tatum van Nugteren 82,33 pnt.

Olivier (Blue Hors Kingston x Florencio I), fokker en mede-eigenaar W.M. van der Aa, Vinkel, andere eigenaar Stal van de Sande uit Liemde en amazone Kim Koolen, 81,67 pnt.

Happy Olaf (Henkie x Sirius), fokker G.J.W. Roerdinkholder, Winterswijk Kotten; eigenaar Quality Stables, Oud-Gastel en amazone Tatum van Nugteren 79,33 pnt.

Willem Normandi (For Romance I x Ferro), fokker H.A. van Erp, St. Oedenrode; eigenaar Kees van den Oetelaar, Schijndel en amazone Kim Janssen, 78,33 pnt.

Maximus (Millennium x Bordeaux), fokker Christian Schröder, Bargteheide; eigenaar Kees van den Oetelaar, Schijndel en ruiter Nick van Laer, 77,33 pnt.

Springpaarden

De net 4-jarige springhengst Jewel Q (Jacquet-Go x Last Man Standing) is een opvallend mooi paard dat onder het zadel van Jari van den Biggelaar uit Geffen een zeer veelbelovende ontwikkeling heeft laten zien. De hengst werd gefokt door Qurien van Erp uit Boekel en is inmiddels eigendom geworden van Christian Sanchez uit Guatemala (die speciaal voor het verrichtingsexamen naar Lunteren was gekomen) en Andrea Müller. Zijn cijferlijst bestaat voor het grootste deel uit 8,5-en.

Ook een aansprekende springhengst is de 5-jarige Chilli v.d. Woestenheide (Chilli Willi x Zilverstar T), gefokt door Danny Schaper uit Ommen en eigendom van Handelsstal Boonzaaijer in Woudenberg. Mathieu Boonzaaijer stuurde hem naar 78,67 punten met daarbij veel 8,5-en en 8-en.


Tagged horses: CHILLI V.D. WOESTENHEIDE DREAM UP FABRIZIO FIRST LEWIS HAPPY OLAF JEWEL Q KING JOHNSON MAXIMUS MERCURIUS ACM OLIVIER T-NEQUEEN TOPGUN WILLEM NORMANDI


Terug