Depay goedgekeurd in Tsjechië

donderdag 26 januari

Depay goedgekeurd in Tsjechië

De NRPS-goedgekeurde dressuurhengst Depay is enige tijd geleden verkocht naar Tsjechië. In Holubice bij zijn nieuwe eigenaren komt hij de sportstal ArtDressage Stable versterken, maar dat niet alleen: hij is gisteren ook goedgekeurd voor de fokkerij.

Fokker van Depay, Corné van Herwaarden, laat weten dat de nieuwe eigenaren erg enthousiast zijn over de 1.74 m hoge zwarte. “Ze zijn heel blij met zijn goedkeuring en stellen hem ook ter dekking.” Onnodig te melden dat ook een trotse Van Herwaarden dat erg leuk vindt.

De 6-jarige Depay heeft begin 2021 zijn verrichtingsonderzoek afgerond met een prachtige cijferlijst (zesmaal de 9 voor o.a. de galop, de rijdbaarheid, het schakelvermogen en de aanleg, totaal 87 pnt.). Hij stamt van de NRPS-hengst Don Joe (int. GP dressuur) uit de preferente Brunette Fortuna (Hohenstein x Dream of Glory x Raphaelo). Brunette heeft bij het NRPS naast Depay ook een stermerrie (Suezette Fortuna) gebracht en drie jongere nakomelingen, die nog niet op de keuring zijn geweest. Haar oudste dochter (2006, v. Riccione) is een in Duitsland geregistreerde staatspremiemerrie.

Op de foto Depay en zijn Tsjechische ruiter Jan Zamec.


Tagged horses: DEPAY


Terug