NRPS springsucces

zondag 19 juni

NRPS springsucces

LICHTENVOORDE - De GP van Outdoor Gelderland is gewonnen door Karim El Zoghby met de NRPS-ruin Zandigo  (v. Zento). Als vierde starters in de barrage konden ze de tijd van Daniel Coyle uit Ierland en zijn merrie Ivory Tcs met 2/10 seconden verbeteren. 

De Egyptenaar Karim El Zoghby, die al dik 20 jaar in Velp gevestigd is, reed met zijn groot galopperende Zandigo (foto) een keurige ronde, kwam goed uit op de combinatie en gebruikte nergens te veel ruimte. De combinatie nam de leiding over dankzij zijn foutloze ronde in 38,33 seconden, en werd niet meer voorbij gestreefd.

Zandigo werd gefokt met de NRPS-goedgekeurde hengst Zento uit een ster, PROK merrie van Concreto (v. Contender) x Ramiro x Almé x Fair Play III, uit een Selle Français merrielijn. Fokker is A.G. Vissers uit het Limburgse plaatsje America.

Op zaterdag werd in Lichtenvoorde de finaleronde van de middentour 1.45 m verreden, en daarin eindigde de voormalige goedgekeurde NRPS-hengst (nu gecastreerd voor de sport) Zeppe Blue met Leon Thijssen op een mooie derde plaats, achter Annelies Vorsselmans met de Hannoveraan Acuero, en op de tweede plaats Lucas Porter met de Zangersheide-ruin C-Hunter.

Zeppe Blue stamt van Zirocco Blue VDL uit een PROK-merrie van Casantos x Manhattan x Voltaire, afkomstig uit de Himmel-lijn (merriestam 50). Fokker is André van Hooft uit Eerde.

(foto: 2021 archief Karim El Zoghby)


Tagged horses: ZANDIGO ZEPPE BLUE


Terug