Ponyhengst Vlegel is overleden

vrijdag 11 juni

Ponyhengst Vlegel is overleden

Ondanks intensieve veterinaire zorg is de goedgekeurde ponyhengst Vlegel afgelopen weekend overleden.

VLEGEL werd gefokt door Adri van Esch uit Erp, met als vader de EK-dressuurpony Volltreffer. Moeder Teun ster, preferent stamt van Idzard uit stammoeder Oldert’s Karola keur, preferent, prestatie sport&fok (Oldert’s Fastwind x Springbourne Blueberry).

Vlegel werd goedgekeurd in 2008 en heeft weinig merries gedekt. Zijn vijf nakomelingen, vier uit 2009 en een uit 2010, zijn echter zeer succesvol en hebben allemaal hun eigen verhaal: De merrie Springflower  H (mv. Lobeke ox) heeft tot dusver zeven veulens voortgebracht (de jongste is van 4 mei j.l) die op de keuring hoog zijn beoordeeld. Springflower zelf is door Vlegel verbeterd op de moeder.

De goedgekeurde hengst Vigo en zijn volle zuster Cezana van ’t Molenbosch keur, preferent komen uit de bekende Goana van ’t Molenbosch elite, röntgen, preferent, prestatie-fok (v. Gomel ox, m. stammoeder Santana keur, preferent v. Conquistador). Goana bracht onder andere vijf goedgekeurde zonen, en Cezana ook alweer een.

De merrie Vyanna (m. Verana v. Country) is een succesvolle fokmerrie.

De merrie Vlinder van Sinekoba ster, prest.sport is een van de twee laatste vertegenwoordigers van de interessante merriestam van de eerste Nationaal kampioen rijpaarden van het NRPS, Gerwina (1975, v. Apollo).

Vlegel was pas 16 jaar. Op de Hengstenshow van 3 april j.l. heeft hij nog een mooie dressuurdemonstratie gegeven met Anne van Schijndel in het zadel. De hengst was Z-dressuur. Eigenaresse Mirlanda Klok uit Leersum beschikt nog over diepvriessperma.


Tagged horses: VLEGEL


Terug