NRPS’ers goed in eerste pony-observatie

zondag 8 mei

NRPS’ers goed in eerste pony-observatie

Tijdens het NK dressuur van afgelopen weekend was ook een plaatsje ingeruimd voor de pony’s. Geen Nederlands kampioenschap, maar wel de eerste observatiewedstrijd in de aanloop naar het EK. Voor de ponyruiters dus minstens zo belangrijk als een NK.

In de landenproef op vrijdag werd Morgan Walraven met Devill’s Kiss Naoni (foto) (Don Cremello du Bois x Nadir’s Gigolo, fokker mw. P. Ketting) tweede met 71,857% en de dag erna derde in de individuele proef (72,883%). Bridget Lock stuurde de goedgekeurde hengst Don Davino Horsepoint (Don Carino du Bois x FS Don’t Worry, fokker Harry Melis) in de tweede proef naar 70,766%. Dominique van Dalsen en Zky (Zodiak Boy for Future x Orchard Boginov, fokker B.T.M. Jansen of Lorkeers) volgden hun op de voet met 70,495%.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is tevreden over deze eerste observatie voor het Europees kampioenschap. “Ik kom met een blij gevoel hier vandaan. De eerste observatie is altijd een beetje spannend en dan ben je benieuwd wat er gaat gebeuren. We hebben nu al een goed voorseizoen gehad waar de combinaties al best wel wat wedstrijden hebben kunnen rijden. Dat was vorig jaar en het jaar daarvoor natuurlijk heel anders. Dus je ziet wel dat er al meer ervaring zit in het rijden van de proeven”, vertelt Imke.

“Ik denk dat we een hele goede kopgroep hebben met kwaliteit in de rijderij en vind dat de meiden en de jongen echt heel netjes zitten te rijden. De kwaliteit van de pony’s is fijn en ik denk dat we een heel mooi begin gemaakt hebben waar we de komende weken en maanden op verder kunnen bouwen. Richting het EK kunnen er best nog wel dingen gebeuren. Want er zijn combinaties die nog wat groenig zijn in het rijden van de proef, maar waar wel kwaliteit aanwezig is en die echt nog beter kunnen. En de combinaties die al goede proeven rijden, kunnen ook nog wel een procentje meer halen. Al met al heb ik een heel goed gevoel over deze eerste observatie.”


Tagged horses: DEVILL'S KISS NAONI DON DAVINO HORSEPOINT ZKY


Terug