Easter Star WM beste NL paard

zondag 24 oktober

Easter Star WM beste NL paard

LE LION D’ANGERS – Op het WK voor jonge eventingpaarden is de 6-jarige merrie Easter Star WM (Estrello x Quasimodo Z) als beste Nederlands gefokt paard geëindigd op de 13e plaats (van 45 combinaties).

Dit was eens te meer een topprestatie, doordat ze met haar Nieuw-Zeelandse amazone Samantha Lissington zowel in de cross als het springparcours geen enkele fout maakte. Verder slaagden er nog maar drie andere combinaties in om zowel in de cross als het springen foutloos te rijden. De fout die een hogere plaatsing verhinderde, was een vergissing in de dressuurproef (wijken voor het verkeerde been… beloond met een 1) mede waardoor ze na de dressuur 31e stonden. Samantha en Easter Star WM vormen pas een paar maanden een combinatie, en daarvóór had de merrie nog geen boomstammetje gesprongen!

Easter Star WM werd gefokt door Wesley Mulder en Jaap Snijders uit Apeldoorn. Vader is de NRPS-goedgekeurde Estrello; de moeder Bonheur keur, prest.sport (1.35 m springen) stamt van Quasimodo Z x Nobility x Narcos II x Recruut x Landgraf I en vertegenwoordigt Holst. stam 4220.


Tagged horses: EASTER STAR WM


Terug