Don Davino Horsepoint weer in EK-team

donderdag 1 juli

Don Davino Horsepoint weer in EK-team

Met zijn nieuwe amazone Bridget Lock zit de goedgekeurde NRPS ponyhengst Don Davino Horsepoint in het dressuurteam voor het komende EK pony’s, van 10 t/m 15 augustus in het Poolse Strzegom.

Het zat er aan te komen. Don Davino heeft van jongs af aan de aandacht getrokken met zijn imposante verschijning en indrukwekkende manier van bewegen. Eerst won hij meerdere keren de Divoza finale voor jonge dressuurpony’s onder het zadel van Kim Noordijk. Vervolgens presteerde hij internationaal op EK-niveau met Lilli van den Hoogen. En afgelopen winter kwam hij op stal bij zijn nieuwe, ambitieuze amazone Bridget Lock. Bridget is pas 13 jaar (haar 14e verjaardag valt in het EK-weekend!) maar heeft van kleins af aan zeer succesvol dressuur gereden met B- en C-pony’s, en is nu samen met Don Davino klaar voor het ‘echte’ werk. Op de Hengstenshow hebben we al kunnen genieten van een prachtige dressuurdemonstratie van de talentvolle combinatie.

Don Davino Horsepoint (2012) is een zoon van Don Carino du Bois. Zijn moeder Dailonka (sportnaam Champ of Daily) heeft zelf ook EK ponydressuur gelopen en stamt van FS Don’t Worry uit de stermerrie Viltzicht’s Sorpressa (Scapino BB ox x Atleet x Suraz ox, uit een Finse merrielijn).

Het huidige EK-team bestaat verder uit Veerle van Hof met de Belgische Welshpony Equine Parks Xander, Jill Kempes met de Duitse Rijpony Next Black Magic en Ilse se Wilde met de Welsh ruin Falco.

Reserve Sophie van der Steen rijdt op Yellow Boy (v. Klein Roderijs Cocktail). Deze ruin is als veulen ingeschreven bij de Welsh, maar werd door Hilde Drent gefokt uit de NRPS-pony Boogie Woogie. Dit is een NRPS-geregistreerde dochter van Idzard uit de NRPS-merrie Byonda keur, prest.sport (Prins Baccarat x Apollo).

Bondscoach Imke Schellekens kijkt uit naar het EK. “Ik ga met twee 'oudgedienden' en twee groene EK-gangers naar Polen. Veerle van Hof zat vorig jaar in het Children team en Jill Kempes zat met Black Magic vorig jaar ook al in het ponyteam. Ilse, Bridget en Sophie zijn debutanten op een internationaal kampioenschap, maar ik heb veel vertrouwen in het kunnen van alle vijf de meiden en zin in de komende weken.”

De samenstelling van de ponyteams voor springen en eventing is nog niet bekend gemaakt.


Terug