His Royal Badness bovenaan met 73.857%

zondag 23 januari

His Royal Badness bovenaan met 73.857%

DEN HOORN – De NRPS-goedgekeurde ponyhengst His Royal Badness DK presteerde afgelopen weekend in de kader-selectiewedstrijd. Onder het zadel van Isa Hollands won hij op zondag met maar liefst 73.857% in de landenproef, en daarmee nam hij sportieve wraak op de iets lagere score die hij een week eerder in Tolbert liet noteren.

Al tijdens het verrichtingsonderzoek viel de talentvolle dressuurponyhengst op onder andere met zijn zeer aansprekende manier van galopperen. Isa Hollands heeft hem vanaf de B in de sport uitgebracht en doet nu al mee op het allerhoogste niveau. Dat terwijl de hengst net 6 jaar is – eerder had ook niet gekund!

His Royal Badness (v. Hesselteich’s Golden Dream) is het eerste veulen van de internationale dressuurpony Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert), die met Demy Kurstjens op het hoogste niveau heeft gepresteerd. Toen Demy zelf overging op de paarden, is ze met Nina gaan fokken. Zijn talent heeft His Royal Badness dus niet van een vreemde, maar belangrijk is natuurlijk ook wie er op zit, en hoe hij begeleid wordt. Dat blijkt allemaal optimaal te zijn, want anders kon hij op deze leeftijd nog niet zo ver zijn.

 

 


Tagged horses: HIS ROYAL BADNESS DK


Terug