NRPS-hengsten op WK

maandag 9 september

NRPS-hengsten op WK

De NRPS-hengsten hebben flink hun best gedaan op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo: twee van de drie veroverden het startrecht in de finale, en eindigden daarin als 10e One Million gereden door Robin Heiden) en 12e (This is Naqueen met Kim Noordijk) van de wereld!
 
In de kwalificatieronde van de zesjarigen had This is Naqueen (foto tijdens het NRPS Hengstengala) nog wat last van spanning, maar dat maakte de combinatie in de kleine finale méér dan goed, door deze overtuigend te winnen met 85.8 punten. Ze kregen 8.8 voor de stap en de galop, 8.0 voor de draf. 8.5 voor submission en 8.8 voor aanleg. Door deze overwinning verdienden ze alsnog het startrecht in de finale en dat was het doel dat zij zich vooraf had gesteld. Jammer dat in de finale zelf opnieuw spanning roet in het eten gooide en dat zijn weerslag had op de laatste twee cijfers; aan de beoordeling van de gangen (8.8 - 8.0 - 8.0) lag het niet dat ze ‘maar’ 12e eindigden.
De NRPS-goedgekeurde en -verrichtingstopper This is Naqueen stamt van Trafalgar uit Aqueeni (Samba Hit I x Norway), de stammoeder van de fokkerij van Jurgen van der Meijden, die dan ook als fokker (en eigenaar) van de hengst te boek staat.
 
One Million
One Million en Robin Heiden kwamen in de eerste ronde van de vijfjarigen nog precies aan de goede kant van de streep terecht (12e) met 85.8 pnt. In de finale klom de combinatie op naar de 10e plaats met 84.6 pnt, waaronder een 9,2 voor de stap. One Million (Vivaldi x Apache, fokker M.H.J. Gotink) is goedgekeurd bij het NRPS en heeft zijn verrichtingen gelopen bij het KWPN, waarna het NRPS deze uitslag heeft overgenomen.
 
Everest
Bij de zesjarigen reed behalve This is Naqueen ook Everest, die vorig jaar zo overtuigend de Pavo finale won met Phoebe Peters (foto) in het zadel. Inmiddels is de NRPS-ingeschreven Everest ook goedgekeurd bij het KWPN en wordt hij uitgebracht door Charlotte Fry. In de kwalificatie behaalde de combinatie 82,2 pnt en de 15e plaats. In de stap en door wat kleine foutjes en spanning aan het begin van de proef bleven er wat punten liggen. In de kleine finale scoorden ze 80.8 en dat was goed voor de vijfde plaats. Everest stamt van Especial x Negro x Monaco en werd gefokt door Gertjan van Olst.

Terug