Zeppe van de IJsseldijk terug in NL

maandag 22 januari

Zeppe van de IJsseldijk terug in NL

De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zeppe van de IJsseldijk, die met Pam Nieuwenhuis deelnam aan de Europese Kampioenschappen in Kaposvár (2017, teambrons) en Bishop Burton (2018, individueel 5e), is weer terug in Nederland. De afgelopen twee jaar sprong hij met de Britse zusjes Olivia en Evie Banks op internationaal niveau, maar is nu aangekocht door Stal van der Haar en komt ter dekking bij Stal het Gruyter.

Zeppe van de IJsseldijk (v. Zodiak, fokker B. Bus) vervolgt zijn sportcarrière met Stacey van der Haar. Met Pam Nieuwenhuis won Zeppe meerdere Grote Prijzen, waaronder in Moorsele, Lichtenvoorde en Vragender. De nu 17-jarige ponyhengst is een rechtstreekse zoon van NRPS-stammoeder Minouche (Boyco x Sarouch ox x Arax Sahib ox) en dus een volle broer van o.a. de internationale springhengst Zebrano, en van de NRPS-goedgekeurde, naar Amerika geëxporteerde Zimba van de IJsseldijk (vader van o.a. Monchau du Vi keur en Zappa du Vi prest.sport).

Zodiak, de vader van Zeppe, heeft eenzelfde soort levensloop doorgemaakt: eerst succesvol in de sport en fokkerij in Nederland, vervolgens een aantal jaren actief in het buitenland, en op latere leeftijd terug in Nederland, waar hij de kans kreeg voor een tweede ronde als dekhengst. Zeppe heeft zijn beginjaren weinig gedekt, de sport ging vóór. Toch heeft hij tot dusver wel 16 afstammelingen op zijn naam staan. Spannend wat hij in zijn tweede ronde gaat betekenen!

Foto: Zeppe met zijn nieuwe amazone Stacey van der Haar.


Tagged horses: ZEBRANO ZEPPE VAN DE IJSSELDIJK ZODIAK


Terug