Golden Star G naar Florence Wind

zaterdag 11 mei

Golden Star G naar Florence Wind

De NRPS-goedgekeurde Golden Star G (v. Golden Grey NRW x Manchester United) is verkocht, maar blijft in Nederland. De 12-jarige Florence Wind hoopt internationaal met de ponyhengst door te gaan breken in de dressuursport. Eerder werd deze jonge amazone al zeven keer Drents kampioen en ook onder meer reservekampioen op Nationaal niveau.

 De 5-jarige Golden Star G is goedgekeurd bij het NRPS en in Mecklenburg Vorpommeren. Bij het NRPS slaagde hij afgelopen januari met 85,67 voor zijn verrichtingsexamen. Bij Mecklenburg Vorpommern werd Golden Star G in een sterk deelnemersveld gehuldigd als premiehengst en reservekampioen (2021). Golden Star G is tevens als Duitse rijpony erkend in Rheinland.

 

Golden Star G is in Duitsland gefokt bij Ausbildungsstal Glaubitt en was tot voor kort eigendom van Servé Frantzen. Via moeder Ma Chérie komt Golden Star G uit één van de meest bewezen Duitse moederlijnen gecombineerd met de zeer succesvolle vaderlijn van Golden Grey NRW. Uit beide lijnen komen meerdere succesvolle Duitse rijponyhengsten en FEI pony’s voort. De familie Wind van Windhorse Dressage BV laat weten: “Wij zijn ontzettend blij met deze aanwinst voor onze fokkerij en kijken uit naar de toekomst. We zijn voornemens Golden Star G beschikbaar te houden voor de dekdienst. Uiteraard zal de sport de komende jaren wel zo veel mogelijk voorrang krijgen. Daarbij hebben we profijt van de geweldige basisopleiding van de pony door onder anderen Michelle Vacquier, die hem in het verrichtingsonderzoek en op het Hengstengala heeft voorgesteld (zie foto). Onze speciale dank gaat uit naar Servé Frantzen, die het ons gegund heeft om de hengst aan te kopen, zodat de pony voor Nederland kan worden behouden.” 


Terug