Coleccini wint GP 1.35m

zondag 23 januari

Coleccini wint GP 1.35m

KRONENBERG – Dit schitterende NRPS-veulen (geb. 2014) heeft afgelopen weekend de Grote Prijs (CSI*1.35 m) gewonnen onder het zadel van Rogier Linssen. De merrie heet Coleccini en werd gefokt door Leon Oude Nijhuis uit De Lutte.

De rubriek, een klassiek met barrage, telde 44 deelnemers. Daarvan plaatsten zich 17 combinaties voor de barrage. Eén combinatie was ruim een seconde sneller dan Linssen en Coleccini, maar daarbij bleven drie (!!!) hindernissen niet overeind… Linssen stuurde op zijn beurt de schimmelmerrie snel maar beheerst rond, en was 0,68 sec. sneller dan de als tweede geplaatste Spanjaars Inigo Lopez met Galaxy (v. Arezzo VDL).

Coleccini stamt af van Colestus uit de ster preferente merrie Zin Zin C (Chin Chin x Carprilli x Black Sky xx). Zin Zin is ook de moeder van de NRPS-goedgekeurde hengsten Catoccini WM (2012, v. Catoki) en zijn volle broer (nu ruin) Collistar (2013). Sinds 2016 heeft Zin Zin C elk jaar een nieuw veulen gebracht, en van de jongere afstammelingen zullen we dus ook ongetwijfeld nog veel gaan horen en zien.

Een filmpje van het parcours in de Peelbergen staat hier


Tagged horses: COLECCINI


Terug