Veelbelovende 7-jarige Empire B

donderdag 23 februari

Veelbelovende 7-jarige Empire B

Drie jaar geleden verloor Valesca Braam in korte tijd haar NRPS-pony Murci en haar Hannoveraanse ruin Gento B. Voor het NRPS was vooral het heengaan zonder nakomelingen van de D-pony een gemis, want Murci (v. Guco van Uunckhoeve, fokker G.L. Venhuis) kwam uit de Minouche-merrielijn: de grootmoeder van Murci is een volle zus van Minouche.

Maar nu heeft Valesca een veelbelovende ruin onder het zadel, gefokt door Harrie en Miranda Braam met Emir R uit hun NRPS-rijpaardmerrie Natinka (Goldstar x Damocles x Able Arbert xx, Oldenburger Elfoba stam nr. 63). De nu 28-jarige Natinka heeft al meerdere NRPS-veulens gebracht, o.a. de keurmerrie Etinka B (v. Welt Hit II), ook gereden door Valesca Braam. Natinka leeft nog, en is nog altijd bij de fam. Braam!

Valesca vertelt: “Na het overlijden van Murci en Gento had ik geen paard om op te rijden, alleen de toen vierjarige hengst Empire B. Met hem had ik in eerste instantie geen klik. Ben maar een beetje aan het rijden gegaan met hem, en uiteindelijk kwam er toch een band tussen ons twee. Hij is nu ruin en loopt in de sport. En het is er een voor het hogere werk!”


Tagged horses: EMPIRE B ETINKA MURCI NATINKA


Terug