D’Joep reservepaard voor WK

donderdag 22 juli

D’Joep reservepaard voor WK

LUNTEREN – De kans dat hij daadwerkelijk aan de start zal komen in Verden, is niet groot. Maar het is het vermelden waard dat de NRPS-goedgekeurde hengst D'JOEP met zijn amazone Kim Noordijk als tweede reserve is aangewezen voor deelname aan het WK voor jonge dressuurpaarden (25 t/m 29 augustus).

De 7-jarige D’Joep loopt al ZZ-Zwaar, en met succes: bij hun debuut in de subtop wedstrijd van Beesd op 6 juli scoorde de combinatie 68,36%. Dat is een van de criteria geweest om hem tot het laatst in de selectie te houden en hem mee te nemen, mochten er twee andere 7-jarige combinaties uitvallen. “Bij de zevenjarigen hebben we nog meer op het proeftechnische gedeelte gelet. Op het WK wordt dat ook als tweede onderdeel beoordeeld, dat is dan ook een belangrijk punt. De dierenarts heeft de paarden gecontroleerd en alles lijkt goed. Begin augustus gaan we nog één keer trainen met de teams om de laatste puntjes op de i te zetten. We hopen alle paarden fit en gezond te houden om in Verden goede resultaten te halen,” vertelt Monique Peutz, die samen met Floor Dröge, Johan Rockx en Johan Hamminga de selectiecommissie vormt.

D’Joep (v. Desperado) werd als 3-jarige bij het NRPS goedgekeurd en heeft zich meteen vanaf het begin voorbeeldig ontwikkeld onder het zadel van Kim Noordijk.  Moeder Rozimone ster, preferent, PROK, prestatie-fok (v. Ferro) bracht ook onder andere de Lichte Tour-paarden Farewell en Gibson, beide met Tango als vader. Van grootmoeder Zimone (Roemer x Neander) zijn afstammelingen in met succes zowel de spring- als dressuursport uitgebracht. Fokker en eigenaar van D’Joep is Jurgen van der Meijden uit Zuilichem.


Tagged horses: D'JOEP


Terug