Twee merries geslaagd voor ABOP

zondag 3 september

Twee merries geslaagd voor ABOP

BEILEN – Op zaterdag 2 september hield de regio Noord voor de tweede maal zijn ‘eigen’ ABOP. Dit is mede mogelijk gemaakt door de genereuze sponsoring van Hans en Fokko Wever.

Twee pony’s zijn voor hun ABOP proef geslaagd. Het zijn de 4-jarige merries Romantic Emerald en Viënna Rose.

Romantic Emerald, gereden door Mirthe Wilgenburg, kreeg totaal 71,5 punten voor haar optreden in zowel het dressuur- als het springonderdeel. De geschiktheid voor beide disciplines werd beloond met een 7. De stap (7,5) is voldoende ruim, de draf (7) zou nog wat meer bergop mogen zijn. Voor de galop kreeg ze ook 7,5. Voor de springonderdelen kreeg ze driemaal een 7 en, omdat ze een mooi voorbeengebruik heeft en mooi opent, voor de techniek 7,5. In het algemeen hebben Mirthe en Emerald een nette verrichting getoond. De pony laat zich in de drie basisgangen goed bewerken, mag de hand nog iets meer gaan volgen en nog wat meer ruimte ontwikkelen. De balans is aanwezig.

De 1.37m hoge Romantic Emerald voorl. keur heeft Le Matsjo als vader, de moeder Romantic Diamond Look stamt van Romantic Popcorn x Dornik B x Bourbon. Fokker en eigenaar is Marco Rellum.

Viënna Rose slaagde naar aanleiding van de punten die ze voor de dressuurproef kreeg, namelijk vier keer de 7,5 (en het cijfer voor geschiktheid telt dubbel). De stap zou nog iets actiever uitgevoerd mogen worden en de draf wat meer bergopwaarts. Amazone was Marian Lunsche.

Viënna Rose voorl. keur is een grote D-pony (1.48m) uit de NRPS-Jolanda-merrielijn. Haar vader is Veenstra’s Krack, moeder Rosalynn stamt van Le Matsjo x Morgenland’s Fabian. De Nationaal reservekampioen van de dressuurponyveulens, Nox van de Oldehof, komt uit een halfzus van Viënna Rose. Fokker en eigenaar is H.J. Baving.

(fotograaf: José de Graaff)


Tagged horses: ROMANTIC EMERALD VIËNNA ROSE


Terug