NRPS'ers domineren 5-jarigen in DPC wedstrijd

zaterdag 3 augustus

NRPS'ers domineren 5-jarigen in DPC wedstrijd

HEUSDEN – Jurylid Trudi Houwen is enthousiast na afloop van de DPC-selectiewedstrijd, die 3 augustus werd verreden in Heusden. “De prijswinnaars bij de vijfjarigen vormden een heel sterke groep. Die drie pony’s hebben allemaal de aanleg en kwaliteit voor het hogere werk.” En ze hebben alle drie een NRPS achtergrond!

De winst ging hier naar Pronk Stables Geronimo Taonga (v. Golden West) onder amazone Bridget Lock. De combinatie ontving maar liefst 88.5 punten en liet daarmee geen twijfel bestaan over de winst. De goedgekeurde NRPS-hengst ontving een 9 voor alle drie zijn gangen en ontving dit ook voor zijn exterieur. De andere onderdelen werden beloond met een 8.5. “Geronimo heeft in beweging heel veel zelfhouding en een mooie oprichting. In zijn drie goede gangen toont hij daarbij veel lichaamsgebruik en treedt hij achter goed onder. Bridget stelde hem ook nog eens heel professioneel voor,” vertelt Trudi.

Tweede werd D&R Sportpony’s Night Prince (v. Nightfever II), eveneens een NRPS-goedgekeurde hengst. Hij werd voorgesteld door Vycho Lurvink en kwam tot 85 punten, met een 9 voor galop, harmonie, en exterieur. “Je kon zien dat Vycho in deze specifieke competitie nog wat minder ervaring had, maar hij stelde Night Prince met zoveel power en passie voor, dat was genieten! Hij reed echt iedere meter voor wat hij waard was. Night Prince was wel veel hengst, maar hij liet zich daarin wel goed controleren. Hij liep met veel go, veel lichaamsgebruik, en toonde drie goede gangen.”
Maddy Dijkshoorn sloot met de NRPS-ruin Cantares Dancer (v. Can Dance) de top drie af; zij scoorden 80 punten. “Zij lieten goede overgangen en tempowisselingen zien, waarbij de verbinding in de balans positief opviel. In stap mag de pony nog wat meer lichaamsgebruik ontwikkelen,” vindt Trudi.
Ook de als vierde geplaatste 5-jarige, Cosmo Rubin (v. Cosmo Royale) met Amy Bax is een NRPS’er; deze combinatie behaalde 77,5 pnt.

De zesjarigen zagen er drie op de startlijst staan, maar slechts twee gingen er van start. Bridget Lock reed hier de voormalig goedgekeurde hengst Monaco WNE (v. FS Mr. Right) naar de hoogste score met 78 punten. “De uitvoering was nog wat wisselend. Hij heeft voldoende veer in het lopen en voldoende lichaamsgebruik, maar heeft nog wat moeite met een constante verbinding. Op de momenten dat het past, zie je de kwaliteit gelijk.”

Bij de 4-jarigen stond de beste NRPS’er op de vijfde plaats, dat was Top Model (v. Top Champion) met Maddy Dijkshoorn (77 pnt).

Foto: Geronimo Taonga (fotograaf STS Photography)


Tagged horses: CANTARES DANCER COSMO RUBIN D&R SPORTPONY’S NIGHT PRINCE GERONIMO TAONGA MONACO WNE TOP MODEL


Terug