Equitation-carrière voor NRPS-springpaard

donderdag 4 maart

Equitation-carrière voor NRPS-springpaard

De NRPS-geregistreerde VDL Doha GPH komt met veel succes uit in equitation rubrieken voor kinderen onder het zadel van de 13-jarige Taylor Cawley, dochter van internationaal springamazone Molly Ashe.

De 8-jarige schimmelruin werd twee jaar geleden voor 180.000 dollar verkocht op de jaarlijkse veiling van VDL-Stud in Florida (op het Winter Equestrian Festival WEF). Sindsdien is hij eerst met succes als springpaard uitgebracht door de in Amerika wonende Belg Filip de Wandel, waarna hij werd ontdekt als equitationpaard. Met Taylor Cawley hoeft hij niet hoger te springen dan een meter, maar zijn trainers en amazone zijn laaiend enthousiast over zijn speciale kwaliteiten. Trainer Mitchell Robinson vertelt: "Doha heeft een ongelooflijk fijn en comfortabel ritme in de galop, een heel fijne, zachte mond en een geweldige instelling. Daarbij is hij voorzichtig, maar hij raakt niet van slag als het hem een keer wat moeilijk wordt gemaakt. Het is echt een fantastische allrounder, die hier in Amerika in alle drie disciplines jumper, hunter en equitation succesvol kan zijn."

Doha GPH werd gefokt door de familie Angenent in Woubrugge met de NRPS-goedgekeurde hengst Douglas uit de schimmelmerrie Emmasinaa-A (Cardento x Indorado x Emilion x Nimmerdor x Lucky Boy xx), uit de bekende Sina-stam. Een volle zus en een halfbroer van Emmasinaa-A springen op 1.50 m. niveau. De vierde moeder Dersinaa bracht onder andere het 1.60m springpaard (en goedgekeurde hengst) Modesto voort.


Tagged horses: DOHA GPH


Terug