Emile Drenth/Oscar van de Beekerheide houden NRPS-eer hoog

zondag 16 augustus

Emile Drenth/Oscar van de Beekerheide houden NRPS-eer hoog

WIERDEN - In de Landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival hadden de Nederlandse ponyruiters de kans om het vorbeeld van het Juniorenteam te volgen en als winnaar uit de strijd te komen. Drie van de vier teamleden waren NRPS-combinaties: Myla van Andel met Uriel (v. Matchello), Logan Fiechter met Kadanz van Orchid's (v. Kanshebber) en Emile Drenth met OSCAR VAN DE BEEKERHEIDE (v. Orchid's Floris).

Emile en Oscar reden alletwee de omlopen foutloos, Myla en Logan lieten allebei één balk noteren plus het wegstreepresultaat. Het bleef tot het laatst toe spannend. Zou de laatste starter Siebe Leemans met de enige niet-NRPS'er Voodoo de l'Astree de tweede ronde ook nul rijden? Dat zou een barrage afdwingen tegen het Britse team, dat ook totaal 8 strafpunten had staan. Maar die hoop ging op de allerlaatste hindernis in rook op. De balk viel, en daardoor wonnen de Britten en passeerden ook Duitsland (9 strafpunten) de formatie van chef d’équipe Edwin Hoogenraat op de valreep nog.

Maar de superprestatie van Emile Drenth met de 10-jarige Oscar van de Beekerheide kon al niet meer stuk; door zijn twee foutloze ronden eindigde hij individueel als tweede en kon een interessant bedrag aan prijzengeld in ontvangst nemen. Oscar van de Beekerheide stamt van Orchid's Floris x Isarco x Kooihûster Folkert x Conquistador, fokker Jan van Beek uit Maasbree).

Natuurlijk was bondscoach Edwin Hoogenraat wat teleurgesteld met het uiteindelijke resultaat. “Je wilt altijd winnen, daar rijden de kinderen ook allemaal voor. Door het wegvallen van Yannick van Grunsven en Joyce Wolters, van wie de pony’s licht geblesseerd waren, misten we twee steunpilaren en wat ervaring. Emile heeft al eens een landenwedstrijd gereden, de anderen waren relatief nog puppy-achtig. Maar deze jonge groep heeft het uitstekend gedaan en dat geeft de burger moed. Dat het zo afloopt, hoort bij de sport en maakt die tegelijk ook mooi.”

Hoogenraat was zeer te spreken over de organisatie van DYF. “Die maakt het toch maar mogelijk dat we hier weer een geweldig concours hebben. Ik ben er hartstikke dankbaar voor dat ze het hier hebben aangedurfd het te laten doorgaan. Normaal gesproken stop je in de zomer met testen. Nu is er geen EK en krijgen we hopelijk nog drie landenwedstrijden. Daar proberen we het beste van te maken. Eigenlijk heb je vandaag de ploeg voor volgend jaar aan het werk gezien."


Tagged horses: OSCAR VAN DE BEEKERHEIDE


Terug