NRPS'ers 2e en 3e in Bonfix subtopwedstrijd

zaterdag 26 september

NRPS'ers 2e en 3e in Bonfix subtopwedstrijd

WEZEP - Petra van Esch met FIJI (v. Florencio) en Dirk Jan van de Water met HEXAGON'S GRANDVILLE (v. Hexagon's Louisville) hebben de 2e en 3e prijs gewonnen in de Grand Prix tijdens de subtop kadervormingswedstrijd van de Heuvelruiters i.s.m. de firma Bonfix BV uit Zwolle.

Fiji, een van de volle broers van Florencio uit Nelinora (Noa-H) keur, prestatie-sport &-fok, behaalde 69,022%. De fam. Van Esch uit Gemonde fokte deze en nog een aantal meer GP dressuurpaarden uit de dochter van Climax x Ex Libris. Nelinora is opgeleid en met heel veel overwinningen en belangrijke wedstrijdresultaten tot in de PSG/Inter I uitgebracht door een nog piepjonge Petra van Esch. Voordat ze in de GP kon debuteren, raakte de merrie geblesseerd en begon haar fokkerijcarrière. Er zijn maar weinig merries die DRIE zware tour dressuurpaarden hebben voortgebracht. En de jongste nafok heeft de leeftijd nog niet...

 

Op de derde plaats stond Dirk Jan van de Water met Hexagon's Grandville, zij scoorden 68,225%. De 9-jarige Grandville werd vijf generaties NRPS gefokt door J.C.M. Jacobs. Behalve het nodige Anglo-Arabische bloed voert hij 6% Arabisch volbloed, wat veel is voor een rijpaard. Dit komt uit de moederlijn. De moeder is Rubicanstar, zij stamt van Rubiquil uit een dochter van Candy Surprice x Amethist, met daarachter een ponymerrie van Apollo x Aatik ox x Dahman ox x Craven Daylight. Deze Apolientje ster had een stokmaat van 1.43 en voerde 72,08% Arabisch bloed. Daar is dus met behulp van de genoemde vaders een succesvol Grand Prix dressuurpaard uit gefokt!  Als fokker van de in 1978 geboren Apolientje staat G.J. Herbrink te boek.


Tagged horses: FIJI HEXAGON'S GRANDVILLE


Terug