Dutch Eventing Young Horse Trials vernieuwd

maandag 31 januari

Dutch Eventing Young Horse Trials vernieuwd

De serie voor vier- en vijfjarige eventingpaarden Dutch Eventing Young Horse Trials krijgt een vernieuwde opzet. Eén van de voorrondes wordt gehouden in Waregem. En de finale vindt al plaats op 1 juni, op de woensdag van de internationale Renswoude Horse Trials.

Om de paardvriendelijkheid te bevorderen, wordt de serie compacter. De presentatie in de dressuurring wordt direct gevolgd door een kort springparcours. Direct daarna springen de paarden een aantal crosshindernissen in het terrein. De beoordeling is in handen van drie juryleden: Irene Wolf, Marc van den Beke en Bert Wagenvoort.

Bovendien heeft de organisatie besloten om een oefenmogelijkheid in te stellen: op 12 maart krijgt iedereen de gelegenheid om in Renswoude het terrein te verkennen. Daarna volgen drie voorrondes: op 9 april in Renswoude, op 17 april in Waregem en op 14 mei in Renswoude. Deelnemers met een voldoende score in één van de voorrondes plaatsen zich voor de finale. Deelnemers kunnen in meerdere voorrondes starten; de hoogste klassering per combinatie telt als uitgangspunt voor de finale. De competitie en de finale zijn via livestream te volgen.

Inschrijven voor de wedstrijden in Renswoude kan via younghorsetrials@outlook.com

Inschrijven voor de wedstrijd in Waregem kan via contact@gaverbeek.be

Foto: De NRPS-goedgekeurde eventinghengst Nearly Perfect de la Brasserie


Tagged horses: NEARLY PERFECT DE LA BRASSERIE


Terug