Brandenburger stammoeder Poësie is overleden

zaterdag 2 april

Brandenburger stammoeder Poësie is overleden

Het Brandenburger Haupt- und Landgestüt in Neustadt-Dosse heeft bekend gemaakt dat de topmerrie Poësie (Brentano II x Gotland) op 30-jarige leeftijd is overleden. Haar bekendste kinderen zijn Poëtin en de Samba Hit-broers, maar haar invloed reikt nog veel verder. Poësie is bijvoorbeeld ook de grootmoeder van Quaterback.

Bij het NRPS wordt ze onder andere vertegenwoordigd door verrichtingstopper 2021 This is Naqueen. En dit heel nadrukkelijk: zijn vader Trafalgar is een achterkleinzoon van Poësie, en zijn moeder Aqueeni stamt van de Poësie-zoon Samba Hit I.

Poësie werd geboren op het Brandenburger Haupt- und Landgestüt en bracht haar hele leven door op de staatsstoeterij. Ze bracht in totaal 15 veulens, naast de Poëtins (I-IV), de Samba Hits (I-V) ook Passionata (de moeder van de vorig jaar overleden Quaterback). Met haar nafok deed de staatstoeterij goede zaken. De inmiddels gepensioneerde Brandenburger Landstallmeister dr. Jürgen Möller, en daarmee eigenlijk de fokker van Quaterback, vertelde in een eerder interview dat Quaterback het Haupt- und Landgestüt Brandenburg minstens drie miljoen euro aan dekgeld heeft gebracht. “Geen hengst heeft hier zoveel gedekt als Quaterback.”

Zelf leverde Poësie vijf goedgekeurde zonen, haar dochters zijn goed voor zeven goedgekeurde zonen (Quaterback, Quaterstern, Quaterhit, Fürst Fontane, Revival, Blue Hors Viconte en Vision) en Poësie heeft vijf goedgekeurde achterkleinzonen (Trafalgar, Element of Crime, Ravanello, Zapato en Don Jon).

Op instagram zegt de Brandenburger staatsstoeterij. “We hebben veel te danken aan deze bijzondere merrie. Met haar bijzondere persoonlijkheid en vriendelijkheid heeft Poësie alle harten veroverd. (…) Met haar nakomelingen heeft Poësie onze stam niet alleen vereeuwigd, maar ook wereldwijd de dressuurpaardenfokkerij beïnvloed.”

(bron: Horses.nl/ Brandenburger Staatsstoeterij)


Tagged horses: THIS IS NAQUEEN


Terug