NRPS’er Ich Weiss elfde in Wereldbekerfinale

zaterdag 9 april

NRPS’er Ich Weiss elfde in Wereldbekerfinale

LEIPZIG (KNHS) – De NRPS-gefokte Ich Weiss (v. Rubiquil) en zijn amazone Thamar Zweistra zijn in hun eerste Wereldbekerfinale dressuur op de elfde plaats geëindigd. Ich Weiss is met zijn 9 jaar het jongste paard in de finale, en vormt met Thamar de enige Nederlandse combinatie die zich had gekwalificeerd. De wereldbeker is gewonnen door regerend Olympisch en Europees kampioene Jessica von Bredow-Werndl met de Trakehner merrie TSF Dalera BB.

Rubiquil’s Ich Weiss werd gefokt door Leunus van Lieren uit de ster, prest.sport merrie Vinegra Utopia (Negro x De Niro x Troubadour, Lady Reveil stam). “Ik ben heel trots op Ich Weiss. Hij heeft super zijn best gedaan. Hij stond super aan mijn hulpen. Ik ben heel blij met deze prestatie”, reageert zijn amazone Thamar Zweistra nadat bekend is dat ze in haar eerste wereldbekerfinale op de elfde plaats is geëindigd. “In de imponerende accommodatie van de Leipziger Messe met alle toeters en bellen blijft Hexagon’s Ich Weiss super zijn best doen. We hadden alleen een klein foutje in de galopchangementen om de twee passen. Ik vond de Kür wel vergelijkbaar met die van Indoor Brabant vorige maand. Toen scoorden we 77 procent. Nu was dat ruim 75 en viel me dat iets tegen met de punten.”

Thamar had zich gekwalificeerd met de ervaren hengst Hexagon’s Double Dutch en de jonge Ich Weiss, en eigenaar Leunus van Lieren koos voor de schimmel. “We verwachten heel veel van Ich Weiss en dan moet hij een wedstrijd als deze finale gewoon kunnen doen.”

De twee voorgaande jaren plaatste Thamar zich ook voor de wereldbekerfinale, maar deze werd afgelast vanwege het coronavirus in 2020 en het rhinovirus in 2021. In Leipzig debuteerde de amazone in het officieuze indoorwereldkampioenschap. “Wat ik er mooi aan vond is dat er weer veel publiek op de tribunes zat, en er was ook veel te zien met de finales springen, voltige en de vierspannen. Het programma is erg vol, maar het was heel mooi om deel te nemen.”

Thamar kijkt al uit naar het volgende kampioenschap. “Naar het NK Dressuur in Ermelo begin mei neem ik Ich Weiss en Double Dutch mee. We gaan zien hoe ver we komen. Ik hoop op een plaats bij de beste vier en richt me dan op het WK komende zomer in Herning.”


Tagged horses: HEXAGON'S ICH WEISS


Terug