Salerno ster en Ruby R.W. keur

zaterdag 22 oktober

Salerno ster en Ruby R.W. keur

LUNTEREN – Op de ABOP-dag zijn ook nog twee pony’s aan de hand gekeurd en bevorderd. Het zijn de 10-jarige E-pony ruin Salerno en de 8-jarige D-ponymerrie Ruby R.W.

Ruby (v. Desperado) is een dochter van de bekende preferente prestatie-fok merrie Weering’s Romy (Gomel ox x Baccarat ox x Nakis ox) en werd gefokt door Ronald en Marianne Wekema uit Peize. Op de Late veulenkeuring kreeg haar eerste nakomeling Ihme R.W. (v. Hendi’s Picasso) een eerste premie, en Ruby heeft al eerder aan de prestatie-eis voldaan in een allround ABOP. In september kon Ruby zelf niet worden beoordeeld wegens een lichte onregelmatigheid, maar dat heeft ze nu dus goed gemaakt en is alsnog keur verklaard.

Salerno (stm. 1.56 m) stamt van de rijpaardhengst Sorento uit de elite ponymerrie Springflower (Vlegel x Lobeke ox x Brutus van de Meijershoeve). Hij wordt in de dressuursport uitgebracht en is niet eerder aangeboden voor stamboekopname, maar het was voor fokker Ad Gussinklo uit Westendorp nu wel interessant om de ster bij de ruin te krijgen, want daardoor kon de moeder preferent worden. De eigenaren waren bereid om met Salerno naar Lunteren te komen en werden beloond met een mooie beoordeling en het sterpredicaat.

Springflower had alle keuringspredicaten plus het röntgenpredicaat al, en is nu dus ook preferent. De andere twee ster nakomelingen zijn de 7-jarige Butterflower (v. King William), eigendom van Enit Scholtens uit Een, en de 3-jarige Magic Flower (v. D-Power AT) is eigendom van G.H. Wentink uit Heelweg.


Tagged horses: RUBY R.W. SALERNO


Terug