NRPS-pony's brengen het meest op

maandag 3 oktober

NRPS-pony's brengen het meest op

Afgelopen weekend werden 16 pony’s geveild in de jaarlijkse Elite Dressage Pony Sales. Het meeste geld – 25.000 euro – werd betaald voor de 3,5-jarige NRPS-gefokte en (nog) niet gekeurde hengst Durello (foto). Zoon van Diamond Touch uit de voorl.keur merrie Belicia van Twan van Erp uit St. Hubert.

Belicia (v. Don Cremello du Bois) is een rechtstreekse dochter van Twan’s fokmerrie Alicia keur preferent (Drug ox x Mufaq ox), en Alicia is een kleindochter van stammoeder Fabiola (v. Rushmere’s Gameel x AA). Uit de stam van Fabiola heeft pas ook een andere telg goed gepresteerd: de 6-jarige ruin Finn, die Overall-winnaar werd van het springen voor 4-, 5- en 6-jarige pony’s van het Dutch Pony Championship in IJsselmuiden.

Het merendeel van de geveilde pony’s is van 2020, dus 2,5 jaar. Twee zijn er 3,5, één is van 2017 en de oudste van 2013. Dat was ook de op één na duurste pony, (en NRPS-gefokt uit de prestatiestam van Minouche): Orlando van de IJsseldijk werd afgeslagen op 18.000 euro. De ervaren sportruin Orlando is M2 dressuur en zit bijna aan de punten voor het Z-springen. Hij stamt van Orchard Red Prince uit de Minouche-dochter Misty van de IJsseldijk (v. Zodiak). De preferente Minouche (stm. 1.37 m) stamt zelf van Boyco x Sarouch ox x Ajax Sahib ox uit een kleine Welsh merrie, en is ook de moeder van onder andere de meervoudig EK-springpony en goedgekeurde hengst Zeppe van de IJsseldijk en de goedgekeurde en naar Amerika geëxporteerde Zimba van de IJsseldijk. Dit zijn volle broers van Misty.


Tagged horses: DURELLO ORLANDO VAN DE IJSSELDIJK


Terug