Sir Nashville RD goedgekeurd

donderdag 8 juli

Sir Nashville RD goedgekeurd

TETERINGEN – De hengstenkeuringscommissie heeft op een advieskeuring het groene licht gegeven aan de 3-jarige dressuurhengst SIR NASHVILLE R.D. (Secret x Adamo x Farrington x Havidoff). Fokker en eigenaar Rick Jespers uit Teteringen.

Sir Nashville werd heel netjes onder het zadel voorgesteld door Jeroen van Bokhoven. De commissieleden waren enthousiast over de hengst en zien hem graag komend najaar terug in het verrichtingsonderzoek. “De hengst is goed ontwikkeld, zou nog wel iets meer hengstuitdrukking mogen hebben. Hij doet nog erg groen aan, wat hem gezien zijn leeftijd natuurlijk niet aan te rekenen is. We hebben gezien dat hij zich fijn laat bewerken.”

Sir Nashville heeft een mooi front met een goede schouder en staat goed in het rechthoeksmodel. Het kruis heeft goede lengte. De stap is correct en zeer ruim. Draven kan hij goed, de galop is zeer goed.

 

Sir Nashville RD is mooi gefokt. Vader Secret (v. Sezuan) leverde dit jaar de kampioen op de NRPS-hengstenkeuring en heeft in Duitsland al verschillende goedgekeurde zonen uit zijn nog jonge jaargangen.

Moeder Flower Power is elite, prest.sport (ZZ-licht), een dochter van Adamo (v. Sandreo). De hengst Adamo heeft niet heel veel merries gedekt tot 2021 (45 geregistreerde nakomelingen) maar heeft wel vier elite merries en twee stermerries nagelaten. Daarnaast een PSG/Inter paard en drie nakomelingen Z1, Z2 en ZZ-licht. Grootmoeder Winde is de moeder van KWPN gekeurde hengst Hummer.

De moederlijn is de Trichta stam, waar bij het NRPS meerdere goedgekeurde hengsten uit voort komen, onder andere Arthur TZ, Ashwin van de Friochaborgh en Karolus van Wittenstein.

Uit de rechtstreekse moederlijn komen enkele Lichte tour paarden en het Grand Prix paard MacSharom (v. May Sherif).


Tagged horses: SIR NASHVILLE R.D.


Terug