NRPS-hengsten spannen de kroon

zondag 5 maart

NRPS-hengsten spannen de kroon

ERMELO - De laatste kampioenen van dit weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen voor dressuurpaarden en –pony’s zijn bekend, en wat voor kampioenen: twee NRPS-goedgekeurde hengsten op nummer 1 in de Z1 en het ZZ-L!

In het ZZ-Licht ging de winst naar Niels Bax met First Lewis (v. Ferguson). In het grote deelnemersveld van het Z1 werd uiteindelijk Lotje Schoots met de zesjarige Irvin (v. Inspire) de kampioen.

De kampioen, Niels Bax, van de klasse ZZ-L geeft een eerste reactie op zijn overwinning. ''Blij, ik ben echt super blij over allebei mijn proeven. En natuurlijk ook heel trots op mijn paard. Tijdens mijn eerste proef was ik goed tevreden. Bij de kür dacht ik wel, nu moet ik proberen het laatste eruit te rijden. Ik merkte dat First Lewis wel iets moe was, maar hij gaf zichzelf voor de volle 100%. Dus tijdens de kür dacht ik ja, veel beter kan het op dit moment niet.’’

First Lewis eindigde in beide proeven bovenaan met 69.524% en 75.758%.

Het deelnemersveld in de klasse Z1 kende maar liefst 33 deelnemers. Na de eerste pauze reed Lotje Schoots een mooie score van 68,714% met Irvin en uiteindelijk kwam niemand daar meer bij in de buurt. De kampioene vertelt vlak voor de prijsuitreiking hoe zij de dag heeft beleefd: “Het was één van de beste proeven van Irvin. Hij is met zijn zes jaar nog heel jong en heeft maar weinig ervaring, maar hij was er vandaag heel erg goed ‘aan’. Er zaten wel twee kleine foutjes in mijn proef, maar voor de rest was ik heel tevreden. Zeker omdat het ook heel druk was om de ring. Hij is nog hengst maar hij heeft zich keurig gedragen, dus ik ben heel trots op hem. Hij heeft niet alleen een fijn karakter maar bezit ook gewoon heel veel talent. Met het grootste gemak laat hij alle oefeningen zien. Hij heeft ons vandaag wederom op de goede manier verrast. Ik ben heel blij met hem!”

Leuk was verder dat Joyce Lenaerts, lid van de hengstenkeuringscommissie, zilver won in het ZZ-L met Donnee.

Bron: KNHS


Tagged horses: FIRST LEWIS IRVIN


Terug