Nog twee ponyhengsten aangewezen

zaterdag 6 maart

Nog twee ponyhengsten aangewezen

LUNTEREN - Vandaag zijn op de nakeuring twee ponyhengsten aangewezen. Ook zij worden op 3 april verwacht op de Hengstenshow, op voorwaarde dat ze dan aan alle gebruikelijke verplichtingen hebben voldaan.

De commissie heeft de HEIHOEVE'S GOUVERNEUR en Der Charmeur KH het groene licht gegeven, beide vertegenwoordigers van de fokrichting Nederlandse Sport Pony (NSP).

De bruine Heihoeve's Gouverneur (foto) is gefokt met New Forest prestatiebloed. Hij stamt van Kinou des Marronniers (Rambo x Beechwood Comet) uit de merrie Heihoeve's Alycia preferent, kroon (Lamento III x Kantje's Ronaldo x Priory Prickle), en hij liet zich bij het vrijspringen en -bewegen zeer goed zien. Hij werd gefokt door A. Bosch uit Berlicum en is eigendom van Erik Braat uit Wenum-Wiesel. 

De valkkleurige DER CHARMEUR KH had iets langer gelijnd mogen zijn, maar beschikt desondanks over heel veel elastiek en lossigheid in de beweging. Hij heeft de Duitse Rijpony Dreiklang AT als vader, dat is een zoon van Dreidimensional AT x Classic Dancer I x Don't Worry. Via de moeder vertoont hij enige verwantschap met Gouverneur: de moeder van Der Charmeur stamt van Orchid's Tygo (Marits Mistique x Priory Prickle) x Beechwood Comet. Fokker en eigenaar is Stoeterij Koningshoek uit Rockanje.


Tagged horses: DER CHARMEUR KH HEIHOEVE'S GOUVERNEUR


Terug