Gorgeous Black Art naar WK

woensdag 10 augustus

Gorgeous Black Art naar WK

Voor het WK voor jonge dressuurpaarden, dat 8 t/m 11 september plaatsvindt in Ermelo, heeft de NRPS-gefokte en NRPS-goedgekeurde hengst Gorgeous Black Art zich gekwalificeerd bij de vijfjarigen!

Gorgeous Black Art werd gefokt door Karin Visser uit Scheemda, met Glock’s Toto Jr. en de voorl. keur merrie Beauty Vienna (Rubiquil x Jazz). De talentvolle hengst behoorde als 3-jarige tot de absolute top in het verrichtingsexamen (94,7 pnt.) en heeft zich sindsdien fantastisch ontwikkeld onder het zadel van Benedek Pachl. Vorig weekend deed de combinatie in het kader van de KWPN hengstenselectie HC mee aan de Pavo halve finale, en is naar aanleiding daarvan ook aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Een unieke gebeurtenis, want het is de eerste keer dat een NRPS-gefokt paard tot deze hengstenselectie door weet te dringen.

Mooi is ook dat Gorgeous Latino, de hengst die tegelijk met Black Art NRPS-examen deed en toen nog net 0,3 pnt. hoger scoorde, ook zal deelnemen aan het WK, maar dan voor Amerika. Gorgeous Latino (Glock’s Toto Jr. x Rubiquil x Sultan) werd vorig jaar door zijn fokker Leunus van Lieren naar de Verenigde Staten verkocht. Zijn nieuwe eigenaresse, Sandy Mancini, zette de hengst bij Sabine Schut-Kery in training en deze amazone zal hem nu bij de vijfjarigen uitbrengen.

En over vijfjarige hengsten gesproken: de NRPS-goedgekeurde Mercurius ACM is met amazone Amber Hage als zevende geëindigd in de finale van de PAVO Cup. Ook staat deze combinatie te boek als eerste reserve voor het WK.

Mercurius stamt van Dream Boy x Gribaldi x Scandic en werd gefokt door J.A.M. van der Horst-Meeus en C.C. Meegdes uit Hoogerheide.


Tagged horses: GORGEOUS LATINO HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART MERCURIUS ACM


Terug