Orchid's Anucia wint small tour

zondag 16 augustus

Orchid's Anucia wint small tour

WIERDEN - De NRPS-pony Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii) en haar Belgische ruiter Vic de Plecker zijn op zondag 16 augustus winnaar geworden van de small tour.

Op het Dutch Youngster Festival werd ook een 'lichte' tour voor de ponyruiters uitgeschreven, maar de finalerubriek op zondag, een tweefasen, was wel opgetrokken tot 1.25 m.

De helft van de top-6 waren NRPS-combinaties, alle drie afkomstig uit de fokkerij van Carla en Paul van der Laar. Siebe Leemans reed Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii) naar de vierde plaats, en zesde werd Bo Dictus met de 14-jarige Kelvin (Krimh ox x Kantje's Carlando x Rusty). Allebei foutloos.

Als een van de weinige Orchid's-pony's komt Kelvin uit een Welsh moederlijn, de andere zijn meestal New Forest of NRPS. De afstamming van Anucia en Lonette is wat hengsten betreft vier generaties identiek (Kanshebber x Orchid's Cestanii x Kantje's Ronaldo x Ralph), maar omdat ze uit twee verschillende New Forest merrielijnen stammen, zijn ze toch geen volle zusters!


Terug