Vrijspringen oefenen: groot succes

zaterdag 21 mei

Vrijspringen oefenen: groot succes

De oefenmogelijkheid vrijspringen/ vrij bewegen in Wijchen op de accommodatie van VDG Stables is een groot succes geworden.
De Sportpony Fokkerij club Nederland heeft dit georganiseerd in samenwerking met de regio's Midden en Zuid van het NRPS. Als voorbereiding op de keuring (stamboekopname/sterpredicaat) waren fokkers van alle stamboeken welkom op vrijdagavond 20 of zaterdagmiddag 21 mei om met hun 3-jarige of oudere merries te komen oefenen. De begeleiding was in deskundige handen van NRPS-jurylid Mark van der Stouw.
 
Er waren in totaal 17 pony's en paarden aangemeld. Daaronder ook een 2-jarige ponyhengst en een 2-jarige ponymerrie. De eigenaren wilden eens kijken wat deze jonge dieren aan talent in huis hebben. Bij alle deelnemers, en zeker ook bij deze jonge dieren, ging het er heel rustig aan toe, zij werden absoluut niet overvraagd. Ook de 3-jarige en oudere kregen alleen lage hindernissen te springen. Voor alle deelnemers was ruim tijd uitgetrokken. Zeker is dat ze er allemaal veel van hebben geleerd... net als de eigenaren!

Terug