Schrijf in voor de selectie WK Jonge Dressuurpaarden

woensdag 3 april

Schrijf in voor de selectie WK Jonge Dressuurpaarden

De Wereldkampioenschappen Jonge Dressuurpaarden vinden dit jaar plaats van 4 t/m 8 september, nog één keer op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De beste 5--, 6- en 7-jarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.

Om in aanmerking te komen voor de WK-selectie kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de eerste selectie op maandag 13 en woensdag 15 mei in Houten. Wat het NRPS betreft hebben tot dusver vooral de goedgekeurde hengsten van zich laten spreken (denk bv  aan Mercurius ACM (foto) met Amber Hage vorig jaar, negende in de finale van de 6-jarigen!). Maar ook merries en hengsten/ ruinen die als veulen bij het NRPS zijn geregistreerd, zijn natuurlijk van harte welkom!

Tijdens de selectie wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffende jaargang gereden en beoordeeld door de selectiecommissie WK Jonge Dressuurpaarden, bestaande uit Johan Hamminga, Alex van Silfhout en Janine van Twist. Voor deelname aan het selectiemoment moeten de paarden / ruiters per 1 april 2024 de volgende minimale stand hebben behaald cq startgerechtigd zijn in de volgende klassen:

  • 5-jarigen: L2 + 10 / M startgerechtigd
  • 6-jarigen : M2 + 10 / Z startgerechtigd
  • 7-jarigen : ZZ-Zwaar startgerechtigd

De FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses is een sportieve strijd tussen de stamboeken en dus bij uitstek een evenement waar sport en fokkerij samenkomen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat aan het selectietraject paarden in hun leeftijdsklasse kunnen deelnemen van alle in Nederland erkende en gevestigde stamboeken die ook aangesloten zijn bij de WBFSH.

 


Terug