Harthill Phanton wint CCI 4*

dinsdag 11 juli

Harthill Phanton wint CCI 4*

ASTON LE WALLS – Andrew Heffernan, wie kent hem niet. In Nederland is hij vooral ‘de bondscoach’ van de eventingruiters. Maar in zijn eigen tijd komt hij zelf uit in eventing tot op het hoogste niveau. En dan ook nog op een zoon van een NRPS-merrie!

Met de 13-jarige, Iers gefokte ruin Harthill Phantom (v. Hollins Hall) heeft hij afgelopen weekend het CCI4* van Aston Le Walls gewonnen.

De moeder van Harthill Phantom is Jasper’s Phantom, geboren en NRPS-ingeschreven in 1997. Vader is de NRPS-hengst Jasper’s Egon spr. 1.35m (Jasper x Kristal), moeder Tatrichta (Onyx x Amor, Otrichta stam) was in haar tijd (jaren ’80) met Bert Sweep een beruchte winnaar op landelijk Z-niveau. Haar dochter Jasper’s Phantom (ook bekend als Ms Phantom), gefokt door Bert Sweep, is verkocht naar België en heeft zelf ook eventing gelopen, op driesterren niveau.

Haar viersterren-zoon Harthill Phantom werd in Engeland gefokt door Nina Barbour. Er zijn nog twee nakomelingen bekend van Jasper’s Phantom. De oudste is een NRPS-merrie gefokt door Bert Sweep, Utrichta (v. Cassini NRPS) in het jaar dat haar moeder 4 werd (2001). En de jongste een ruin uit 2014 genaamd Ex Jasper’s Phantom, met de Engels volbloed Robin de la Maison xx als vader.

(met dank aan Hippomundo.com)


Tagged horses: JASPER'S PHANTOM UTRICHTA


Terug