Zes hengsten goedgekeurd bij Stal van de Sande

dinsdag 8 februari

Zes hengsten goedgekeurd bij Stal van de Sande

LIEMPDE – De hengstenkeuringscommissie heeft gisteren een vruchtbaar bezoek gebracht aan Stal van de Sande en daar met groot genoegen zes hengsten goedgekeurd.

Naast For Ferrero, die met Kim Koolen al is gevorderd tot het ZZ-Zwaar, gaat het om de 4-jarige Mister Diamond (Sir Donnerhall x First Final) en de 3-jarigen Night Shadow (Guardian S x Florencio x Havidoff), de aan hem verwante Next Level (Jarville x Prestige, zelfde grootmoeder), en de For Ferrero-zonen Nirvano (mv. Charmeur) en Nescio (mv. Osmium).

Commissievoorzitter Gert Teunissen was opgetogen zo’n collectie interessante, echte fokhengsten te kunnen verwelkomen (“ik wilde dat je er nog een paar meer had”) en Peter van de Sande  (“ja, dat wilde ik zelf ook!”) liet weten blij te zijn met de start van een nieuwe samenwerking, die naar zijn zeggen hopelijk tot in lengte van jaren zal voortbestaan.

Van de Sande: “Ik geniet ervan om de hengsten te zien opgroeien, ze te zien rijden. Ik besef ook dat er op deze jonge leeftijd heel wat op ze af komt, en wil dat de impact aanvaardbaar blijft. De manier waarop het NRPS de aanleg van de hengsten test, spreekt mij aan. De jonge paarden worden veel minder zwaar belast. Ze staan gewoon thuis en ontwikkelen zich onder hun eigen ruiter, waardoor ze veel minder stress te verwerken krijgen. Het gaat in eerste instantie om de aanleg, en die is goed te beoordelen als een commissie ze één keer per maand te zien krijgt. Daarna moet het toch in de sport gebeuren. De sport geeft veel meer info dan een test van 21 of 35 dagen.”

De zes hengsten zijn eerder aangewezen c.q. goedgekeurd bij KWPN en verschillende buitenlandse stamboeken. Twee andere 3-jarigen van Van de Sande zijn ook KWPN-aangewezen, en staan op de deelnemerslijst voor de reguliere hengstenkeuring van het NRPS, volgende week donderdag en vrijdag in Ermelo.

Meer info over de hengsten volgt.


Tagged horses: FOR FERRERO MISTER DIAMOND NESCIO NEXT LEVEL NIGHT SHADOW NIRVANO


Terug