30 jaar Cheryta W

zondag 25 april

30 jaar Cheryta W

De NRPS-ponymerrie Cheryta W ster, prestatie-sport is op 25 april 30 jaar geworden. Haar hele ‘werkzame’ leven heeft ze gepresteerd in de eventingsport, en met meer dan tien verschillende kinderen gereden!  

Van 2002 tot 2007 liep ze internationaal, en heeft ze met Bas en Stijn Theeuwes driemaal deelgenomen aan de EK pony’s. Daarvan tweemaal de beste NRPS’er in de einduitslag. Haar hoogste klassering op het EK was de 13e plaats met Stijn in 2007 (Freudenberg).

Cheryta W stamt van de legendarische Arabisch volbloedhengst Baccarat keur, preferent, prestatie-fok, en komt uit de 1.38 m hoge ponymerrie Elsa W preferent, prestatie-fok, van wie de afstamming niet is geregistreerd. Elsa W bracht het NRPS zeven nakomelingen met zes verschillende vaders. Cheryta, volle zus Manja en de ruin All-Star W (v. Aron) hebben Z of hoger in de sport gelopen, Manja (stokmaat 1,46 m) heeft daarnaast het keurpredicaat behaald. Fokker van Elsa W en haar nakomelingen is H.A. Wijnbergen uit Twello.

Cheryta W is als 3-jarige gemeten op 1,41 m en werd toen ster verklaard. Daarna is ze niet meer op de keuring geweest en er is ook niet met haar gefokt. Zij heeft de haver op een andere manier verdiend! En is nog steeds topfit. De familie Theeuwes is nog eigenaar van de fijne pony en hoopt dat de volgende generatie ook nog van haar kan genieten.


Tagged horses: CHERYTA W


Terug