Marinus Smegen overleden

donderdag 3 december

Marinus Smegen overleden

Op 30 november heeft Marinus Smegen, ondanks al zijn levenslust en wilskracht, op 66-jarige leeftijd de strijd om zijn gezondheid verloren.

Marinus was een 'kleine', maar gedreven hobbyfokker met grote resultaten. Hij was begaan met het NRPS, kwam altijd met zijn veulens en jonge merries naar de keuringen, en heeft samen met zijn partner Roelie Brinks het stamboek verrijkt met een aantal goede merries, een goedgekeurde hengst, en verschillende goed presterende dressuurpaarden.

Vorig jaar werd hun toen 3-jarige merrie Love your Colour-SB (v. Love for You) Nationaal kampioen van de rijpaarden. De fantastisch bewegende bonte merrie presteerde het om enkele maanden later al met mooie punten te slagen voor haar ABOP, en was afgelopen zomer met een goed veulen op de (thuis)keuring. Vanwege omstandigheden kon het veulen toen niet beoordeeld worden; Marinus heeft dus helaas niet meer mogen meemaken dat zijn oogappel keur werd.

Door de paarden die Marinus samen met Roelie heeft gefokt, en door zijn enthousiasme en inspanningen om te zorgen dat zijn fokproducten bij goede ruiters terecht kwamen, zal Marinus via zijn fokkerij nog lang blijven voortleven. Maar daar hebben Roelie, de dochters van Marinus en de kleinkinderen, en alle andere verwanten en betrokkenen op dit moment weinig aan. Voor deze moeilijke tijd wensen de mensen van het NRPS hun heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.


Terug