Kosmo weer in opmars

zondag 29 december

Kosmo weer in opmars

MECHELEN - In de Grote Prijs voor pony's (1.35m) van het internationale eindejaars springconcours is KOSMO VAN ORCHID'S (v. Kanshebber) met zijn Ierse amazone Caragh Charlton als tweede geëindigd.

Slechts drie combinaties reden foutloos door het basisparcours en de barrage met drie deelnemers was dus snel voorbij. De Belgische Amber Frederick was met Easter BB (v. Rocky Grichet) de eerste die de ring in moest. Zij deed wat van haar verwacht werd en finishte foutloos in 31,21 seconden. Als tweede starter deed Caragh Charlton met de voorheen goedgekeurde (en nog via diepvries beschikbare) NRPS-hengst Kosmo een verwoede poging om deze prestatie te verbeteren. De 16-jarige amazone uit Ierland stuurde haar ervaren topper zonder fouten rond, maar had net iets meer tijd nodig. De enige combinatie nog verandering kon brengen in de aldus ontstane rangorde, was Caragh's landgenoot Rhys Williams. Hij tikte met  K-Little Hero d'18 (v. Lexicon) een balk uit de lepels, en werd dus derde (ook met de derde tijd).
Kosmo heeft al een paar keer voor Nederland op het EK gepresteerd, en lijkt met deze getalenteerde amazone weer een belangrijke kandidaat voor het EK 2020. Kosmo's nakomelingen zijn al in alle drie disciplines uitgekomen op Europese ponykampioenschappen.


Tagged horses: KOSMO VAN ORCHID'S


Terug