Bright's Hero geselecteerd voor Regiokampioenschap

zondag 5 januari

Bright's Hero geselecteerd voor Regiokampioenschap

BEILEN - Op de eennalaatste dag van 2019 heeft de NRPS-hengst Bright's Hero-SB (v. Bright Speed) bij Indoor Hartje Drenthe de zwaarste dressuurrubriek gewonnen.

Onder het zadel van Laura Zwart schreef hij de gecombineerde klasse Z2 / ZZ-Licht op zijn naam. De combinatie zag hun optreden in het ZZ-Licht beloond met 65,143%. De hengst liep makkelijk door de proef, Laura was er blij mee. Vorig jaar moest ze op deze wedstrijd verstek laten gaan. "Ik ben blij dat ik nu weer mee kan doen. Ik heb lang problemen gehad met mijn rug. De dokters konden het eerst niet vinden. Uiteindelijk ben ik geopereerd, maar ik ben nog maar kort weer serieus aan de slag.” De amazone uit Oosterwolde kreeg Bright’s Hero-SB ironisch genoeg in haar schoot geworpen vanwege een knieblessure van één van haar leerlingen. Het bleek te klikken tussen haar en de hengst. "Het is een fijn paard met een heel goed karakter.” De combinatie heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor het Fries kampioenschap.
De 8-jarige hengst werd gefokt door Marinus Smegen en Roelie Brinks uit Schoonebeek, uit hun stammoeder Ramona keur; preferent; prestatie sport&fok (Samber x Beethoven x Zeno x Joost). Ramona is ook de moeder van onder andere de Nationaal kampioensmerrie 2019 Love Your Colour-SB (v. Love for You).

(bron: Stegen Net)


Terug