Halfbroer Chatham wint 1.50 m

vrijdag 3 december

Halfbroer Chatham wint 1.50 m

Met een halfbroer van de NRPS-goedgekeurde Chatham vloog Kirsten Vanderveen gisteren naar de overwinning in de met 72.900 dollar gedoteerde 5* 'Horse Flight' 1,50m-rubriek in Thermal (USA). Het is de 15-jarige Bull Run’s Risen (v. Utopie), gefokt door Ad den Hartog en Johan Regterschot uit Chatham’s moeder Violette (Indoctro x Voltaire x Ramiro, merrielijn 205/Oldenburger stam 115).

Tien combinaties waren foutloos gebleven over het uitdagende 1,50m parcours gebouwd door Michel Vaillancourt. Na drie foutloze rondjes boven de 40 seconden van Nayel Nassar, Margie Engle en Sam Walker kwam McLain Ward in de ring. Hij stuurde zijn HH Azur razendsnel foutloos rond en zette de scherpe tijd van 38,39 seconden op de klokken.

Direct na Ward was het de beurt aan Kirsten Vanderveen Bull Run’s Risen. Zonder echt hard te pushen finishte deze combinatie in 37,46 seconden. Vanderveen: “Ik wist dat ik in de barrage nog veel werk voor de boeg had, nadat ik McLain vlak voor me had zien rijden, maar ik was echt blij met mijn paard vandaag. Ik zei tegen mezelf dat ik rustig moest blijven en proberen McLain’s ronde te vergeten, want voor mij zag die er wel heel erg snel uit. Soms als ik te hard van stapel loop, maak ik een fout en jaag ik mijn paard op, dus ik probeerde mezelf eraan te herinneren wat mijn plan was en me daaraan te houden.”

Drie combinaties later gooide Erynn Ballard nog bijna roet in het eten van Vanderveen. De Canadese stuurde haar nieuwe aanwinst Billy Aplen ook snel rond. Op de meet was Ballard slechts twee tiende langzamer, en verwees Ward naar de derde plaats.

(bron: Horses.nl) https://www.horses.nl/springen/kwpner-bull-runs-risen-springt-onder-kristen-vanderveen-naar-zege-in-5-150m/


Tagged horses: CHATHAM


Terug