Roger Zandbergen is overleden

maandag 13 december

Roger Zandbergen is overleden

ZUNDERT – Fokker en hengstenhouder Roger Zandbergen (54) is onverwacht en plotseling overleden. Zandbergen fokte zeer succesvol met de Oberlina-stam. Hun bekendste fokkerssucces tot nu toe is de merrie Kwidanta van de Laarse Heide (ISP 1.60 m en Nederlands kampioen senioren met Mathijs van Asten). Kwidanta is een dochter van Quidam de Revel en stammoeder Ardanta (Ramiro x Marco Polo), maar ook Kwidanta’s dochter Bella Donna van de Laarse Heide (v. Bustique) en nog drie andere afstammelingen springen internationaal. Daarvan is Kwidanta’s 6-jarige zoon T- Kwitoulon van de Laarse Heide (v. Toulon) goedgekeurd bij het NRPS. Ook de 13-jarige hengst Cash-Maker van de Laarse Heide (v. Chin Chin, ISP 1.40 m met Mathijs van Asten) is NRPS-goedgekeurd. Hij is een kleinzoon van Ardanta via haar dochter Cantessa Z (v. Cantus), die op 1.30 m niveau heeft gesprongen.

Van T-Kwitoulon, die in de sport wordt uitgebracht door stalruiter Nikita Cheung en zich onlangs nog van zijn beste kant liet zien in de Hengstencompetitie, zijn bij het NRPS nog geen nakomelingen bekend, en van Cash-Maker slechts twee; de familie Zandbergen wilde in eerste instantie op de sport concentreren.

Begin april overleed Roger’s moeder Fien Zandbergen op 78-jarige leeftijd. Niemand kon toen weten dat haar zoon haar binnen een jaar zou volgen. De mensen van het NRPS wensen Cees Zandbergen en alle familie en vrienden onnoemelijk veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.


Tagged horses: CASH-MAKER VAN DE LAARSE HEIDE Z T- KWITOULON V/D LAARSE HEIDE


Terug