NRPS’ers Didgeridoo NE WE en Paradiso Emelwerth sterkste vierjarigen

donderdag 15 augustus

NRPS’ers Didgeridoo NE WE en Paradiso Emelwerth sterkste vierjarigen

LUNTEREN – Gelijktijdig met de Nationale keuring vond woensdag 14 augustus de laatste DPC-selectie plaats met Bart Bax en Marian Dorresteijn als juryleden. Het waren twee vierjarige pony’s die hun rubrieken wonnen, allebei met 85 punten: Didgeridoo NE WE (v. Kastanienhof Donnertrommler) bij de vierjaren, en Paradiso Emelwerth (v. Cosmo Callidus NRW) zette de 18+-rubriek op naam.

Met Sophie van Norel in het zadel liep de NRPS-geregistreerde Didgeridoo (foto) op twee andere selecties ook al in de prijzen, maar in Lunteren was daar de winst. Hij scoorde louter 8.5 en liet daarmee een super constante verrichting zien. “Didgeridoo is een pony zonder zwakheden,” vertelt Marian Dorresteijn. “Het is een heel complete pony, die al mooi gesloten en gedragen door de baan gaat. Daarbij is hij heel rijdbaar en heeft hij een goed achterbeengebruik.”

Met een half puntje minder legde Bo Leijten met de NWPCS hengst A New Story (v. Jonkers’ Jayden) beslag op de tweede plaats. “A New Story is een pony met heel veel techniek, maar hij had vandaag wat spanning,” aldus Bart Bax. “Ja,” vult Marian aan, “Dat was wel een nek-aan-nek-race. Als hij die spanning iets meer kan laten afvloeien, zit er rek in naar boven.”

Het was Top Model, een NRPS-dochter van Top Champion, die onder Maddy Dijkshoorn naar de derde plaats liep. De combinatie ontving 81.5 punten, waaronder een negen voor de stap. “Top Model heeft veel takt en afdruk, en een heel goede stap. Daarnaast heeft de merrie veel souplesse,” aldus Marian. Bart vult aan: “Dat is een heel sterk gebouwde pony. Voor een nog hogere score mag ze iets meer met de schoft naar boven lopen.”

Duidelijke winnaar

Net als Didgeridoo ontving de eveneens vierjarige Paradiso Emelwerth 85 punten. “Dat was bij de volwassenen rubriek echt de duidelijke winnaar,” begint Marian. “Het is echt een heel complete pony.” Dat vindt ook Bart: “Het is een krachtige pony, met een goed achterbeen en een heel mooie aanleuning. Hij werd prettig voorgesteld.” Onder David Derksen kreeg de NRPS-goedgekeurde Paradiso o.a. een negen voor zijn galop.
De tweede plaats in deze rubriek ging naar de zesjarige Amalia’s Sloofke met Judy Leeuwis.

Als derde mocht de NRPS-goedgekeurde hengst Isala’s White Gold opstellen. Fabienne Balk stelde de zoon van Leuns Veld’s Winston Jr. voor en liet 71 punten noteren. “Isala’s White Gold is een mooie pony die met veel front loopt,” zegt Bart. Marian vult hier aan: “De draf werd met ruimte, takt en gedragenheid getoond. Om meer concurrentie te bieden aan de anderen in deze groep, hadden we graag wat meer ruggebruik in stap en galop gezien.”

Dubbel winst

Sophie van Norel won al de vierjarigen rubriek, maar ook de vijfjarigen schreef zij op naam. Allebei met NRPS-geregistreerde Duitse Rijpony’s. Met Heitholms Nur Für Mich (v. Nanho Black S) was ze met 81 punten de sterkste combinatie. “Dat is een pony met heel veel techniek,” zegt Marian direct. “Hij heeft een heel expressief voorbeen. Wel mag hij nog iets sterker zijn in de verbindingen. Bart beaamt dit, “In draf kan hij nog iets mooier van achter naar voren, dan wordt het nog beter.”
Vycho Lurvink reed de goedgekeurde NRPS-hengst D&R Sportpony’s Night Prince (v. Nightfever II) net als vorige keer naar de tweede plek (78 punten). “Hij was nog iets afgeleid,” zegt Bart, “maar hij blijft daarin wel heel gehoorzaam en rijdbaar. In het algemeen mag hij nog wat meer tot dragen komen.”

Veel front

De winnaar van de zesjarigen rubriek was Marco (v. Movie Star) die met Kyra Hingstman 83 punten kreeg. De voormalig goedgekeurde NRPS-hengst (nu ruin) Just a Champ (v. Jonkers’ Jayden) eindigde met Jinthe Nipius als tweede (82 punten). “Een heel complete pony,” aldus Marian. “Hij heeft een heel functioneel exterieur en beschikt daarnaast over uitstraling. Hij viel op door zijn fijne aanleuning.” Bart wijst nog op zijn goede contra. “De pony was technisch al erg fijn in de oefeningen.”

Wapiti SK werd met Sterre Kraaijeveld derde. De NRPS-geregistreerde dochter van Der Feine Lord AT ontving 79.5 punten. “Deze pony loopt heel mooi gesloten en gedragen. Daarbij werd ze heel correct voorgesteld,” sluit Marian af.

Op 24 augustus vindt de dressuurfinale plaats in Lathum, het adres is Huis te Lathumweg 2. 


Tagged horses: COSMO'S PARADISO EMELWERTH D&R SPORTPONY’S NIGHT PRINCE DIDGERIDOO NE HEITHOLMS NUR FÜR MICH ISALA'S WHITE GOLD JUST A CHAMP TOP MODEL WAPITI VAN BLOMMERSCHOT


Terug