Meer over de hengsten van Daniel Mosterdijk

woensdag 9 februari

Meer over de hengsten van Daniel Mosterdijk

Zoals beloofd volgt hier info over de afstamming en foktechnische achtergrond van de hengsten van Daniel Mosterdijk/ Quality Dressage Horses die door de NRPS-commissie zijn geaccepteerd.

De 3-jarige hengsten Oke HT en Olaf zijn eerder aangewezen door het KWPN (en Olaf is geprimeerd), maar zullen hun verrichtingsonderzoek bij het NRPS doorlopen. Onder de voorwaarde dat ze voldoen aan alle gebruikelijke eisen en een voldoende moederrapport krijgen, zijn ze eerst welkom op de NRPS-Hengstenshow (12 maart te Ermelo).

Oke HT stamt van Dream Boy, momenteel de hengst met de hoogste winsom in de dressuur.

Moeder Fioretta elite, preferent heeft de GP dressuurhengst Uphill als vader en komt uit een ster, preferent, prestatie merrie v. Flemmingh. Zij is uitgebracht is in de M2 dressuur. Van Fioretta zijn zeven nakomelingen bekend waarvan Kyrando (v. Arlando) goedgekeurd is bij het KWPN. Een volle zus van Oke HT is elite en een volle broer werd bij het KWPN aangewezen. Grootmoeder Jiovette bracht tot nu toe twaalf nakomelingen waaronder twee PSG/Inter paarden en een LT dressuurpaard.

De merrielijn komt voort uit Holsteiner stam 4. Verwant zijn de KWPN hengsten Gin-Tonic (v. Breezer) en Derrick (v. Lucky Boy xx). Daarnaast komen de SBS hengst Ferville (v. Renville) en de DSP hengst Lasango (v. Fruhling), maar ook het 1.60m springpaard Eurvette O (v. Darco), de GP dressuurpaarden Volturnus (v. Flemmingh), Bjorn H (v. Johnson) en het viersterren eventingpaard Andreas uit de directe stam van Oke HT.

Oke HT scoorde voor alle drie basisgangen 85 punten, en kreeg een nette 75 voor het exterieur, waar op onderdelen weinig op aan te merken was.

Met de Gelderse Henkie als vader en een merrielijn met basis- en tuigpaardbloed, is Olaf niet de eerste hengst waar je aan denkt binnen de NRPS-fokkerij. Toch voert hij voldoende Anglo-Arabisch bloed, en in navolging van vader Henkie doet ook zoon Olaf qua type en beweging zeker niet onder voor een moderne rijpaardhengst. Exterieur is in orde en hij overtuigde ronduit in de beweging (80-85-85 voor de basisgangen). Olaf kan dus interessant zijn voor de bloedspreiding in combinatie met veel bloed dragende (NRPS-)merries.

Vader Henkie werd gefokt met Alexandro P uit een merrie van de GP dressuurhengst Upperville, en van iets verderop in de pedigree van deze beide hengsten komt het nodige Engels volbloed en zelfs een fractie Arabisch volbloed naar voren.

Henkie is goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburger verband. Henkie loopt zelf momenteel PSG/Inter dressuur en heeft twee goedgekeurde zonen bij het Oldenburger en het Westfaalse stamboek.

Olaf’s moeder is Diamant een voorlopig keurmerrie van Sirius uit een ster pref, merrie van Elegant. Heeft tot dusver drie nakomelingen waarvan Olaf de oudste is. Grootmoeder bracht ook drie nakomelingen waarvan twee voorlopig keurmerries en een stermerrie. Overgrootmoeder leverde twee goedgekeurde  hengsten bij het IHW (v. Amsterdam en Elegant) en een internationaal Young Riders dressuurpaard v. Amsterdam.

De bruine Orlando (foto) is een zoon van Blue Hors Kingston (Glock’s Toto jr. x Turbo Magic, uit de Karla stam waar ook Mac Madison uit voort komt).

Orlando’s moeder Hanette elite, prest.sport,(Z2 dr) is een dochter van Johnson en de preferente, prestatie-fok merrie Janette (Balzflug x Amor). De moeders vertegenwoordigen de Bottie-stam, merrielijn 52 die o.a. ook de hengst Jarville heeft voortgebracht, de vader van de 4-jarige Next Level die op dezelfde dag bij een andere advieskeuring werd geaccepteerd.

Orlando is het eerste veulen van Hanette. Haar moeder Janette bracht zestien nakomelingen, waarvan een GP dressuurpaard (Etoine v. Vivaldi), een PSG/Inter I paard (Barabas v. Flemmingh) en vijf Z2-dressuurpaarden. Van Orlando’s overgrootmoeder Vunette (v. Amor) zijn vijftien nakomelingen bekend, waaromnder een PSG/Inter I en een ZZ-Licht paard. Van de zestien kinderen van de vierde moeder Nannet ((Hurricane x L’Invasion) hebben er twee GP dressuur en een PSG/Inter I gelopen.

Orlando de vos, zoon van Johnny Cash imponeerde in draf en kreeg daarvoor 85 punten. Vader Johnny Cash is een halfbroer van de GP hengst Hermès die nu hoge ogen gooit onder het zadel van Dinja van Liere. Zelf heeft Johnny Cash nog geen sport prestaties laten vastleggen.

Moeder Tilda keur, preferent, prestatie-sport (Z2 dr) stamt van Krack C, een onmiskenbare leverancier van goede sportpaarden. Haar moeder Otilda keur, prest.sport (Z2 dr) stamt van Zeoliet x elite v. Symfonie. De moederlijn gaat direct terug op een gevestigde Gelderse lijn.

 


Tagged horses: DREAM UP HAPPY OLAF KING JOHNSON ORLANDO


Terug