This is Naqueen debuteert in hengstencompetitie

woensdag 4 januari

This is Naqueen debuteert in hengstencompetitie

De derde wedstrijd van de hengstencompetitie vond plaats in Exloo. Een interessante nieuwkomer in de klasse L was de NRPS goedgekeurde This is Naqueen (Trafalgar x Samba Hit I), die zich goed liet zien en met 85,4 te weinig punten kreeg.

This is Naqueen van Jürgen van der Meijden slaagde vorige winter met torenhoge cijfers voor zijn NRPS-verrichtingsonderzoek, en liep vervolgens afgelopen voorjaar naar een topscore in de minitest in Vechta. Waarna hij ook in Oldenburg werd goedgekeurd.

This is Naqueen was een aangename ‘indringer’ in de derde wedstrijd van de hengstencompetitie en had gerust nog wat meer punten dan de toegekende 85,4 punten kunnen hebben. De jury rekende hem in onder andere de harmonie zwaar aan dat hij iets passage-achtig werd in de overgangen van draf naar stap, en wilde de galop nog meer bergop zien. Hij kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,9 voor de draf, een 8,1 voor de galop, een 8,4 voor de harmonie en een 8,5 voor de totaalindruk.

De NRPS-goedgekeurde Nacho van Gertjan van Olst is op zijn beurt aan opmars bezig. De door Sandra Maakenschijn gefokte, grote zwarte (1.77 m., Negro x Krack C) liep in Kronenberg naar een score van 82,4, kreeg in Ermelo 84 punten en nu 86,6 punten onder Charlotte Fry. Goed voor de derde plaats.

[bron: Horses.nl, lees het complete verslag hier: https://www.horses.nl/fokkerij/hengstencompetitie/nalegro-zet-opmars-door-en-wint-in-exloo-nrps-hengst-naqueen-vijfde-bij-debuut]


Tagged horses: THIS IS NAQUEEN


Terug