This is Naqueen ook in Duitsland verrichtingstopper

vrijdag 8 april

This is Naqueen ook in Duitsland verrichtingstopper

Een heel stel Nederlandse hengstenhouders trok de afgelopen dagen naar Vechta om daar hun driejarige hengsten te tonen in de nieuwe Duitse verrichtingstest: de tweedaagse minitest. De vierjarige NRPS-verrichtingstopper This is Naqueen (Trafalgar x Samba Hit I) boekte groot succes: met een 9,04 gemiddeld was hij de beste vierjarige en liep hij bijna alle Duitse- en KWPN-toppers er af. 

Onze verrichtingskampioen (97 punten) This is Naqueen van Jurgen van der Meijden kon de Duitse jury net zo bekoren als de NRPS-commissie. De hengst deed alles wat gastruiter Philipp Hess van hem vroeg, en op de laatste korte zijde liet hij ook zijn aanleg voor het sluiten al goed zien. De bij het KWPN in de eerste bezichtiging (2020) afgewezen hengst, die met Trafalgar x Samba Hit is ingeteeld op de onlangs overleden topmerrie Poësie, kreeg in Vechta een 8,3 voor de stap, een 9,5 voor de draf, een 9,3 voor de galop, een 9 voor de rittigkeit en een 9,2 voor de instelling.

Alleen twee driejarige hengsten scoorden gelijk of nog hoger: Paul Schockemöhles driejarige Escanto PS (Escamillo x Fürstenball x Totilas x Londonderry x Sandro Hit x volle zus Don Schufro) met een 9,43 gemiddeld, en de DSP-goedgekeurde Feliciano (Floricello x Boston x Lord Sinclair) van Zuchthof Wadenspanner kreeg ook 9,04.

(bron: Horses.nl, Rick Helmink)


Tagged horses: THIS IS NAQUEEN


Terug