Thuisinspectie: opgeven kan vanaf 1 juni

maandag 11 mei

Thuisinspectie: opgeven kan vanaf 1 juni

Komende zomer is er uitzicht op versoepeling van de overheidsmaatregelen. Maar evenementen mogen tot 1 september niet plaatsvinden. Daarom gaan de regionale keuringen en de Nationale keuring dit jaar niet door.

Uiteraard is het wel mogelijk om 3-jarige en oudere merries in het stamboek te laten opnemen. Vanaf begin juni kunt u merries en veulens via de website opgeven voor een thuisinspectie. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, is onder meer afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Hierover volgt nader overleg en bericht. Maar het is zeker dat u merries in het stamboek kunt laten opnemen; dat u veulens en dieren kunt aanbieden die voor een predicaat(verhoging) van de merrie kunnen zorgen; veulens kunt aanbieden voor het afstammelingenonderzoek van een hengst; en merries kunt presenteren die in aanmerking komen voor een predicaat(verhoging).

Op 19 september, de datum van de Late Veulenkeuring, kunt u dieren voor inspectie aanbieden waarvoor nog niet eerder een mogelijkheid is geweest.

Chippen en schetsen is weer mogelijk middels het volgende protocol dat is opgesteld door de Koepel Fokkerij. Klik hier om het protocol te downloaden.


Terug