Geslaagde eerste verrichtingsdag

donderdag 9 september

Geslaagde eerste verrichtingsdag

LUNTEREN – Op 9 september is het verrichtingsonderzoek 2021-22 van start gegaan met de presentatie onder het zadel van zestien dressuurhengsten, acht springen/ allround en drie ponyhengsten.

De eerste verrichtingsdag begon met het beoordelen van drie nieuwe hengsten die aangemeld waren voor thuiskeuring, en alle drie groen licht kregen. Hierover is een apart bericht gepubliceerd.

Het africhtingsniveau van de reeds eerder gekeurde hengsten liep nogal uiteen. Sommige deden geroutineerd hun werk en lieten zich optimaal zien. Andere deden nog groen aan en hadden moeite met aanleuning en balans. De verwachting is dat hier tijdens de tweede beoordelingsdag (14 oktober) de nodige progressie te zien is.

De eerste groep van de nieuwe, in maart goedgekeurde jaargang bestond uit All the Way, Everest en First No Nonsens R. Daarna kwam Mac Madison samen met Glamour van de Anjershof, die al eerder werd aangewezen maar uitstel heeft gekregen voor het onderzoek. De derde groep bestond uit Next One ACB, Vivre Nabucco B.K.en Pinot Noir D’Or.

De commissies vervolgden met de inspectie op de harde bodem van de dressuurhengsten Try Noqueen (foto), Sir Nashville R.D., S’ Next Generation, Elton Sollenburg en de ‘reus’ VH-Lamborghini-Pomona, die ook al eerder werd aangewezen en uitstel heeft gekregen. Na de harde bodem kwamen zij in groepjes in de baan om hun vorderingen onder het zadel te tonen.

De spring- en allround hengsten die zich presenteerden, waren Leipheimer Next Level Dutch ES, Bokito van de Woestenheide, Arthur T Z, Casago’s Champion, Diamond Blue VDL en O-Nothing Else Dutch ES; en twee springhengsten van vorig jaar: Ivano van Zuidgeest en Air Force WM.

Ten slotte waren de ponyhengsten aan de beurt. Ducati du Bois en Nilay van de Beekerheide, gefokt in de dressuurrichting, en de allround ponyhengst Ziro-La-Di die al wordt uitgebracht in de springsport en nu ook het parcours heeft gesprongen.


Tagged horses: AIR FORCE WM ALL THE WAY ARTHUR TZ BOKITO V.D. WOESTENHEIDE CASAGO'S CHAMPION DIAMOND BLUE VDL DUCATI DU BOIS ELTON SOLLENBURG EVEREST FIRST NO NONSENS R GLAMOUR VD ANJERSHOF IVANO VAN ZUIDGEEST LEIPHEIMER NEXT LEVEL DUTCH ES MAC MADISON NEXT ONE ACB NILAY VAN DE BEEKERHEIDE O-NOTHING ELSE DUTCH ES PINOT NOIR D'OR S' NEXT GENERATION SIR NASHVILLE R.D. TRY NOQUEEN VH-LAMBORGHINI-POMONA VIVRE NABUCCO B.K. ZIRO-LA-DI


Terug